top of page

Hundkapp i dagarna tvÄ!

Tillsammans med min trogna co-trainer styrde vi kosan mot BorÄs Àven denna helg. MB Clefairy stod för en gÄngs skull bra till klassningsmÀssigt i sitt lopp. Men hur pigg och glad och arbetsvillig hon Àn Àr hemma, sÄ visade bÄde tiden och klassningen att Àrlighet inte Àr nÄgot hon hÄller högt just nu nÄgra veckor efter löp.


Hon var bra med i starten, men tröttnade. SÄ en sistaplats för henne men en husse som ÀndÄ var nöjd med hennes insats. Och Clara sjÀlv sÄg glad och nöjd ut!


Effie Trinket gick ut i ett klass 4/5 lopp pÄ 492. Hon vill ha box 1 och fick box 3. Gissar att hon försökte ta sig ner, det blev lite trÄngt, och dÄ bromsar hon för att sedan ta fart igen. Men dÄ Àr det ofast svÄrt att plocka nÄgra positioner. En femteplats för henne blev resultatet, men hon Àlskar att vara ute och tÀvla sÄ hon var lika lycklig för det!

Knasbollen Effie - en stilstudie. :-D

Vi hade Àven med oss Ditzy Doo, eller "Dirty Doo" som hon blev omdöpt till uppe i domartornet! Hon fick gÄ ett sprintlopp solo, 19.12 blev tiden, nu vet vi definitivt att hon fungerar fysiskt.


SÄ en lite medioker dag resultatmÀssigt, men det vÀgdes upp av kÀnslan av att fÄ vara ute och tÀvla igen och kÀnna av stÀmningen se den andra spÀnnade lopp!

Trots 30 mil tur och retur!


Vi hann inte vara hemma lÀnge förrÀn det var dags att stiga upp morgonen dÀrpÄ och packa hundbussen igen med ett gÀng nya hundar. Min lilla co trainer William steg tappert upp, för idag skulle hans Luolanto fÄ jaga efter den fasta haren!


Det var debut bÄde för William och Louie med handslÀpp, och bÄda skötte sig utmÀrkt! De tvÄ kommer att gÄ hand i hand mot tÀvlingslicens för Louie, sÄ hÀrligt att se dem tillsammans!

William och Louie redo för första handslÀppet
Kung Louie, prinsen av Bonderup.

ChillŽNChilali och Il Divo skulle gÄ en sprint, men pÄ plats planerade vi om sÄ de fick gÄ tvÄ handslÀpp istÀllet genom en kurva och halva bortre lÄngsidan. De fick strÀcka ut och matte fick lite motion genom att agera hare. Alla tre nöjda och glada! Och tack Jeanette för hjÀlpen med handslÀppen pÄ Chilla och Divo, verkligen guld vÀrt!


PÄ Kallerupbanan gladdes vi Är att Ditzys och Rallys syster Fluttershy (Föhns/Sötofte) tog första segern för sÀsongen i hÀllregnet och stjÀrnsystern Sweetie Belle gick ett trial efter en mindre skadekÀnning och trÀnare Anette Mortensen var nöjd med henne. Cesar Flickerman (frÄn vÄr första kull) kom in pÄ en andraplats i sitt lopp. PÄ pallen igen, dÀr kÀnner han sig hemma.

Ditsys och Rallys syster Fluttershy in action pÄ Kallerup. Nu var det dags för Ärets första seger! Foto: Ib Borg

Nu blir det lugnt för vÄr del nÀsta helg, semestern börjar (najs!) och det ska bli bÄde spÀnnande och jÀttekul att följa tÀvlingarna i Stockholm!!



48 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page