Familjenkallerup_edited.jpg
IL-Louie.jpg
WilliamLouie.jpg
Bonderup 411.jpg

Välkommen till Blidingia Racing

 

 

Vi som står bakom Blidinga Racing är kort och gott familjen Bliding, vuxna och barn med ett brinnande intresse för hundkapplöpning.

 

Nina är teamets tränare, jobbar till vardags inom Malmö Stad och trivs bäst när hon får vara utomhus på fritiden, gärna med hundarna ute i naturen.

Artur är assisterande tränare, till vardags sportchef vid Skånska Dagbladet och sedan många år expert på trav och galopp. Speaker/referent vid Cimbrias tävlingar och i danska Kallerup. Syns ofta med hörlurar på huvudet då läsfotöljen bytts ut mot ljudböcker på senare år.

 

Alexander & William följer troget med på tävlingarna och hejar på sina respektive hundar. 

Mormor Inga-Lill har egen hund och följer ofta med på tävlingar.

 

I familjen ingår även Martin & Eric, men de är numera utflugna och har ingen aktiv del i Blidingia Racing för närvarande.

 

Vi håller till i Bonderup utanför Dalby och vår hemmabana är Cimbria HK i Tommarp på Österlen. Den bana vi tävlar mest på är dock danska Kallerup i närheten av Roskilde.

Förutom att tävla har vi också en passion för svensk uppfödning. Hittills har vi fött upp två kullar med en hel del storloppsmeriter i både Sverige och Danmark. Bland annat har våra uppfödningar vunnit både klassiska Svenskt Avelslopp och danska Puppy Derby. Vi har också fött upp en dansk mästare och Europamästare.

Vintern 2020/2021 planerar vi att ta nästa kull.