top of page
  • Skribentens bildArtur

Dubbelseger för valparnas syskon

Ditzy Doos första kull och vår tredje greyhoundkull på Kennel Blidingia börjar röra på sig allt mer. I helgen som gick hände en hel del. Kanske framför allt att vi kunde räkna in första segern – och första dubbelsegern dessutom.


Bella i ledningen före Say Grace. Det blev omvänd ordning i mål, men dubbelseger!

Bella Ciao tog en pangstart och visade härlig early pace på kallerupbanan och ledde i ungefär 300 meter, men i sista sväng (det var ett medeldistanslopp) fick hon en "kyss" av storasyster Say Grace som än så länge är lite tuffare mentalt.


Say Grace brisade iväg till sin första seger i karriären och har nu följande fina facit : 5 starter: 1--2--2. En seger, två andrapris, två tredjepris. Pallplacerad varje gång! En utmärkt start på karriären och ett toppenjobb av tränaren Lone Kvistbo.


Bella Ciao klarade hem andrapriset och därmed blev det alltså en dubbelseger för Ditzys kull efter Greycraft Lego.


Lone & Nina med Say Grace & Bella Ciao på prispallen.

...och glada miner även efter prisutdelningen.

Dessutom svarade Serenity (ytterligare en syster) för ett snyggt T1-trial på Åkers och är nu nära sin tävlingslicens. Och vi körde Better Call Saul ("Duplo") ett 460-jobb på Kallerup och det skötte han alldeles utmärkt och gjorde sitt bästa jobb hittills. Nästa steg är tävlingslicens även för honom (han har redan sin T1:a klar).


Better Call Saul (Duplo) på upploppet.

Med den fina reklamen för kullen hoppas vi nu på att våra sista valpar efter kullen efter Ditzy Doo och pappa Il Divo (som faktiskt ser ännu vassare ut, snacka om muskelpaket) ska få nya hem. Till helgen får vi besök av en intressent till den sista tiken som vi har till salu och sedan återstår alltså ett par riktigt snygga pojkar.Neymar – en av hanarna som fortfarande är till salu.

Annars då? Jo, men vår största stjärna för dagen, Luolanto, gick ut på medeldistans i KVF:s vandringspokal, tog en kanonstart och ledde – nästan hela vägen till mål. På mållinjen kom suveräna Mad In Motion ikapp. De fick EXAKT samma tid i mål båda två, 28,81. På hundradelen. Men Mad In Motion hade en nosknapp på mållinjen och fick segern. Bara att gratulera!


Vi är nöjda och glada ändå. Det blev, som vi hoppats på, en ny M1:a och därmed återstår nu bara en enda för elitdiplom även på medeldistans.


Flying Fifi sprang en elittid, K1, med 16,97 på sprint och hade bara Danish Dynamite före sig i mål. Det var positivt men samtidigt det sista lopp hon gjorde i vår regi. Det var redan innan loppet bestämt att hon skulle gå åter hem till uppfödaren (Jesper & Heidi) för att om möjligt få en nytändning av miljöombytet. Vi har inte riktigt lyckats få utväxling på hennes kapacitet, ibland blir det bara så, mycket på grund av skador, löp och annan stolpe ut – men hon är värd en sista chans att slå igenom på allvar innan karriären är över och Jesper och Heidi ville göra ett försök.


MB Clefairy fick stanna hemma då hon börjat löpa. Dålig timing. Det kan vara så att säsongen är över eftersom hon brukar bli lite slö och tung efter löp, men vi får ju göra ett tappert försök att få henne i ordning till en eventuell (trolig) final i Öresundscupen i höst.

Luolanto fick finna sig i att bli tvåa efter Mad In Motion.

Det var allt från oss för den här gången. Om ni varit kloka nog att anmäla till våra fina lopp på Cimbria på lördag så ses vi kanske då :-)

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page