top of page
  • Skribentens bildArtur

Divos 15:e seger - och en K1:a


Det blev en riktigt härlig säsongsavslutning på Kallerup i lördags - och det inte bara för att vi vann ett lopp. Ännu roligare var att vi kunde räkna in TRE uppfödningar som vinnare och ytterligare ett par på pallen. Då mår man förstås bra.

Men vi börjar väl med Il Divo. Kungen av Bonderup gjorde sitt snabbaste lopp någonsin på Kallerupbanan, han verkar bara bli bättre med tiden som ett fint årgångsvin. Tredje snabbaste tiden för dagen och en snygg K1-klassning att avsluta säsongen med. Att långluffaren skulle hinna få med en sådan i sitt CV kunde vi inte ens drömma om i våra vildaste fantasier. Nu har han hunnit med både L1, M1 och K1 i sin karriär och det känns ju ganska häftigt, det är inte många hundar som har ett sådant brett register minsann!


Divo överst på pallen. 5:e starten och 5.e segern i Kallerup under 2018! Foto: KVF

Den här säsongen hade vi inga större förväntningar på egentligen, eftersom det var hans veteransäsong och Divo har ju egentligen aldrig utmärkt sig som någon effektiv sprinter tidigare precis. Därför är man lite småchockad när man tittar på summeringen av året och ser att han tagit sex segrar (!) och tre tredjepris på tio starter. Fem av segrarna har han tagit på Kallerup och där är han OBESEGRAD under 2018!!! Den sjätte segern tog han i Old Dogs i Borås. Dessutom kvalade han som bekant in till SM-finalen på Åkers (där tåskada satte stopp för deltagande i finalen tyvärr). På vägen hann han med att vinna Veteranderbyt i Danmark och CGRC Veteraner.

Totalt har Il Divo vunnit 15 lopp och vi hoppas förstås att det kan bli ytterligare något nästa år. Men då är han sex år och får bestämma själv om och hur mycket han vill vara med och leka.


Alex defilerar med sin Il Divo. Han är hundraprocentig som handler!!!

I övrigt då denna tävlingsdag? Jodå här kommer mera:

Sallybarnen fortsätter att imponera på oss. Den här dagen vann Fluttershy en K2-sprint. I samma lopp hade vi med Katniss, men hon var inblandad i en tuff och trång trehundarsklunga där alla tre tog musten ur varandra (se bilden). Ändå var det bara hundradelar som skiljde henne från både segern och andrapriset. Hon gjorde det bra med tanke på omständigheterna. Och det gjorde ju inte ont att det var Fluttershy som vann loppet...


Trångt värre för Katniss (blått täcke). Men hon kämpade som en tiger! Foto: Ib Borg

Rainbow Dash vann sitt andra lopp i karriären efter en pangstart och börjar nu lära sig jobbet på allvar, det ska bli fantastiskt kul att följa honom nästa säsong. Här vann vi dubbelt som uppfödare eftersom Zoe-dottern Effie Trinket gjorde sitt bästa lopp för året och sluggade sig in på an andraplats. För hennes del är det nästan lite synd att säsongen är slut.


Rainbow Dash ("Marley") överst på pallen och Effie Trinket tvåa med Inga-Lill och William

Vann gjorde även Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) som plockade hem täcke och pokal i säsongens viktigaste lågklasslopp på Kallerup. Superkul att få se Flickermannen överst på pallen!


Cesar Flickerman vann Greyhoundracing Oddsherreds vandringspokal.

Klart att vi hade hoppats på att även Sally-dottern Sweetie Belle skulle vinna, det hade gjort dagen komplett, men man kan inte få allt och den här gången hade hon otur och fick en rejäl knuff i svängen. Men Sweetie Belle slutar på tredje plats i Årets Hund på Kallerup efter tuffa hanarna Vancouver City och Blue Hawk och det är ruggigt starkt!

Apropå Kallerups Årets Hund så kommer Il Divo att placera sig på topp tio-listan (inte färdigräknad ännu) som bästa svensktränade hund! Häftigt!

Vi hade även Chill'n Chilali till start och hon gjorde ett alldeles utmärkt lopp i lite väl tuff klass utan att placera sig på pallen. Hon behöver vintern på sig att utvecklas och kommer säkert att få en bra säsong nästa år.

Flying Fifi fick följa med för att se och lära och få lite miljöträning. Hon verkade stortrivas :-)

Totalt sett en mycket minnesvärd dag. Härlig kontrast också till tävlingarna på Cimbria veckan innan där vi startade tre hundar och alla kom sist...

Så är det i racing. En berg- och dalbana, men en rolig sådan.

Förra inlägget summerade jag våra uppfödarframgångar under året och utlovade något liknande för tävlingsverksamheten.

Här kommer den nu:5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page