top of page
  • Skribentens bildArtur

Divos 15:e seger - och en K1:a


Det blev en riktigt hĂ€rlig sĂ€songsavslutning pĂ„ Kallerup i lördags - och det inte bara för att vi vann ett lopp. Ännu roligare var att vi kunde rĂ€kna in TRE uppfödningar som vinnare och ytterligare ett par pĂ„ pallen. DĂ„ mĂ„r man förstĂ„s bra.

Men vi börjar vÀl med Il Divo. Kungen av Bonderup gjorde sitt snabbaste lopp nÄgonsin pÄ Kallerupbanan, han verkar bara bli bÀttre med tiden som ett fint ÄrgÄngsvin. Tredje snabbaste tiden för dagen och en snygg K1-klassning att avsluta sÀsongen med. Att lÄngluffaren skulle hinna fÄ med en sÄdan i sitt CV kunde vi inte ens drömma om i vÄra vildaste fantasier. Nu har han hunnit med bÄde L1, M1 och K1 i sin karriÀr och det kÀnns ju ganska hÀftigt, det Àr inte mÄnga hundar som har ett sÄdant brett register minsann!


Divo överst pÄ pallen. 5:e starten och 5.e segern i Kallerup under 2018! Foto: KVF

Den hĂ€r sĂ€songen hade vi inga större förvĂ€ntningar pĂ„ egentligen, eftersom det var hans veteransĂ€song och Divo har ju egentligen aldrig utmĂ€rkt sig som nĂ„gon effektiv sprinter tidigare precis. DĂ€rför Ă€r man lite smĂ„chockad nĂ€r man tittar pĂ„ summeringen av Ă„ret och ser att han tagit sex segrar (!) och tre tredjepris pĂ„ tio starter. Fem av segrarna har han tagit pĂ„ Kallerup och dĂ€r Ă€r han OBESEGRAD under 2018!!! Den sjĂ€tte segern tog han i Old Dogs i BorĂ„s. Dessutom kvalade han som bekant in till SM-finalen pĂ„ Åkers (dĂ€r tĂ„skada satte stopp för deltagande i finalen tyvĂ€rr). PĂ„ vĂ€gen hann han med att vinna Veteranderbyt i Danmark och CGRC Veteraner.

Totalt har Il Divo vunnit 15 lopp och vi hoppas förstÄs att det kan bli ytterligare nÄgot nÀsta Är. Men dÄ Àr han sex Är och fÄr bestÀmma sjÀlv om och hur mycket han vill vara med och leka.


Alex defilerar med sin Il Divo. Han Àr hundraprocentig som handler!!!

I övrigt dÄ denna tÀvlingsdag? JodÄ hÀr kommer mera:

Sallybarnen fortsĂ€tter att imponera pĂ„ oss. Den hĂ€r dagen vann Fluttershy en K2-sprint. I samma lopp hade vi med Katniss, men hon var inblandad i en tuff och trĂ„ng trehundarsklunga dĂ€r alla tre tog musten ur varandra (se bilden). ÄndĂ„ var det bara hundradelar som skiljde henne frĂ„n bĂ„de segern och andrapriset. Hon gjorde det bra med tanke pĂ„ omstĂ€ndigheterna. Och det gjorde ju inte ont att det var Fluttershy som vann loppet...


TrÄngt vÀrre för Katniss (blÄtt tÀcke). Men hon kÀmpade som en tiger! Foto: Ib Borg

Rainbow Dash vann sitt andra lopp i karriÀren efter en pangstart och börjar nu lÀra sig jobbet pÄ allvar, det ska bli fantastiskt kul att följa honom nÀsta sÀsong. HÀr vann vi dubbelt som uppfödare eftersom Zoe-dottern Effie Trinket gjorde sitt bÀsta lopp för Äret och sluggade sig in pÄ an andraplats. För hennes del Àr det nÀstan lite synd att sÀsongen Àr slut.


Rainbow Dash ("Marley") överst pÄ pallen och Effie Trinket tvÄa med Inga-Lill och William

Vann gjorde Àven Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) som plockade hem tÀcke och pokal i sÀsongens viktigaste lÄgklasslopp pÄ Kallerup. Superkul att fÄ se Flickermannen överst pÄ pallen!


Cesar Flickerman vann Greyhoundracing Oddsherreds vandringspokal.

Klart att vi hade hoppats pĂ„ att Ă€ven Sally-dottern Sweetie Belle skulle vinna, det hade gjort dagen komplett, men man kan inte fĂ„ allt och den hĂ€r gĂ„ngen hade hon otur och fick en rejĂ€l knuff i svĂ€ngen. Men Sweetie Belle slutar pĂ„ tredje plats i Årets Hund pĂ„ Kallerup efter tuffa hanarna Vancouver City och Blue Hawk och det Ă€r ruggigt starkt!

ApropĂ„ Kallerups Årets Hund sĂ„ kommer Il Divo att placera sig pĂ„ topp tio-listan (inte fĂ€rdigrĂ€knad Ă€nnu) som bĂ€sta svensktrĂ€nade hund! HĂ€ftigt!

Vi hade Àven Chill'n Chilali till start och hon gjorde ett alldeles utmÀrkt lopp i lite vÀl tuff klass utan att placera sig pÄ pallen. Hon behöver vintern pÄ sig att utvecklas och kommer sÀkert att fÄ en bra sÀsong nÀsta Är.

Flying Fifi fick följa med för att se och lÀra och fÄ lite miljötrÀning. Hon verkade stortrivas :-)

Totalt sett en mycket minnesvÀrd dag. HÀrlig kontrast ocksÄ till tÀvlingarna pÄ Cimbria veckan innan dÀr vi startade tre hundar och alla kom sist...

SÄ Àr det i racing. En berg- och dalbana, men en rolig sÄdan.

Förra inlÀgget summerade jag vÄra uppfödarframgÄngar under Äret och utlovade nÄgot liknande för tÀvlingsverksamheten.

HĂ€r kommer den nu:



5 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page