top of page
  • Skribentens bildArtur

Sallys fjärde vinnare!


Mot slutet av Kallerups 50-årsfirande kom dagens höjdare när Rainbow Dash (hane efter Vans Viking och Mustang Sally) slog till med en imponerade seger på dagens tredje bästa sprinttid. Han fick dessutom en K1:a för sin insats!!!

Rainbow Dash, även kallad Marley, gjorde ett par starter i våras men åkte på en liten skada och fick några månaders paus. Nu var det dags för comeback och då slog han till besked.

Stort grattis till Dorthe Petersen som gjort en jättebra jobb med denna lovande tuffing.


Dorthe Petersen och Rainbow Dash som slog till med en K1:a i sin blott tredje start!

Därmed har vi nu fyra vinnare i kullen: Sweetie Belle, Fluttershy, Rarity och Rainbow Dash!

Kallerup bjöd verkligen på fest den här dagen. Storpublik, fina lopp med flera svenska gästspel och tio minuters totokö (minst) mellan loppen! Presenter till alla startande och lagkage (tårta) som smakade gott :-) Ett stort BRAVO till Kallerup VF och grattis till 50 år, förstås.

Av våra egna starthundar var det Chill'n Chilali som lyckades bäst. Hon knatade runt på en M2-tid som faktiskt var dagens fjärde bästa på medeldistans, men 460 meter var förstås lite för kort för henne och hon hann inte ikapp vinnande Black Superior som sprang best of day. Hon tog honom till harstopp men fick nöja sig med en andraplats. Dock fick hon revansch på Anagassan Blue för senast på Cimbria ;-)


Chilla gjorde ett riktigt fint lopp som tvåa - mellan två stooora hanar.

Nu har lilla Chilla dock opassande nog börjat löpa, så vi får väl se om det blir fler starter i år :-o

Katniss startade i storloppen på medel, Jubileumsloppet, och tog en pangstart - kom till kurvan i ledningen. Men där var det flera som klantade till det och det blev ett stopp som kostade både fart och kraft. Till slut blev det en femteplats. Loppet vanns av Indiana Jones som tycks ha superform för dagen före GGK-hunden Pennys Shiner och dubble derbyvinnaren Son Of Trix som spurtade bra.


Massvis med publik och trångt på Kallerup. Här laddar Katniss för Jubileumsloppet.

Effie Trinket och MB Clefairy stod stenhårt inne i sina lopp och fick finna sig i att komma sist. Det var dåligt anmält av oss, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Förhoppningsvis kan Clara bli nerklassad nu.

Även på uppfödarsidan var det tunt med framgångar den här dagen. Varken Cesar Flickerman, Fluttershy eller Sweetie Belle nådde någon pallplacering men stod heller inte jättebra inne i sina lopp.

Å andra sidan vägde Rainbow Dash's seger upp med besked!

På Midlanda sponsrade vi genom Månadens Hundkapp ett sprintlopp som vanns av Rough Boy, en riktig segerstaplare som på allvar utmanar om det allsvenska championatet i tidningens regi. Grattis till Team Paramour till segern,

Nästa helg tar vi en paus från tävlandet - bland annat på grund av helgjobb. Men sedan laddar vi för säsongens sista skälvande månad.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page