• Artur

Äntligen är Katniss tillbaka!


Helgens utflykt till Åkers var riktigt trevlig, inte bara för att vi fick se fina lopp och träffa trevliga hundkappare samt att Svenskt Greyhound Derby vanns av en Cimbriahund för andra året i rad :-) En härlig revansch för Son of Trix efter det snöpliga fallet i SM-finalen.

Det gick ganska bra för våra egna hundar på tävlingsbanan också.

Katniss har efter sju sorger och åtta bedrövelser (en grymt lång svacka på grund av löp) ÄNTLIGEN kommit i form igen och visade verkligen sitt rätta jag när hon sprang hem en seger på en K1-tid. Hennes tredje i karriären. Det var nästan så att man fällde en tår under segerceremonin. Äntligen fick hon visa även på Åkers att hon har fart som duger. Nu kör vi, Katniss!


Katniss tillbaka i vinnarcirkeln efter en lååååång löpsvacka. Jubiiiii som de säger i Danmark.

I debutantloppet (Greyhoundbilder.se) hade vi emellertid lite otur. Rarity kom som skjuten ur en kanon in i sista sväng men just som hon skulle utmana ledande Ohmygod som bara var en dryg längd före så föll hunden innanför henne och det blev tvärstopp både för Rally och för Chilla som också hade farten uppe men fick väja ut i sargen. Vi kunde trösta oss med en andraplats för Rally, men Chilla hann inte få upp farten igen och missade prispallen. Det gick inte riktigt som det var tänkt, men både Rally och Chilla visade med sina prestationer fram till stoppet att det kommer mera framöver!


Rarity tvåa i Greyhoundbilder.ses debutantlopp. Synd att fotografen klippte bort hennes fina nos bara ;-) Foto: SHS

Nu blir det nog anmälan till Cimbria nästa vecka för Chilla och Katniss. Rally får däremot ett par veckors paus för att ladda för höstens kommande uppgifter.

På uppfödarsidan fanns också fina glädjeämnen! Katniss syster Primrose (Killishin Jamar-Kacela) har verkligen hittat formen efter sitt löp och nu var hon tvåa i Greyhound Oaks i Örebro, bara en hundradel (!) slagen av Suzie Q och på kuppen fick hon sin första M1-klassning efter några K1or tidigare i karriären. Stort grattis till familjen Aalto!

I Danmark vann Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally) ännu en gång i Bjerringbro och Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) kom tvåa efter ett stopp på vägen. (Sweetie Belle startade inte den här helgen).

Grattis Heidi och Jesper till Fluttershys segerrad som nu är uppe i fyra raka!

Nu tränar vi vidare och hoppas snart dessutom ha någon av de småskadade killarna på benen igen. Och så matchar vi Effie Trinket mot St Leger i Kallerup.

Ha det gott tills nästa helg!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla