top of page
  • Skribentens bildArtur

Uppfödningarna räddade helgen


Fina resultat av våra uppfödningar räddade den här helgen. Själva valde vi att åka tilll Alingsås för att försöka försvara vår titel i Västsvenskt Oaks (som Stunning Kisses tog hem förra året). Men det gick inte jättebra. Både Katniss och Rally bommade starten och sedan var det inget att göra åt topptrion som var alldeles för snabb för att det skulle gå att springa ikapp.

Rally gjorde ändå ett lovande lopp, gick med full fart genom mål som fyra och noterade 31,59 vilket får anses vara bra av en hund som ännu inte fyllt två år.

Katniss däremot lever inte riktigt upp till våra förhoppningar ännu efter sitt löp. Hon både bommade starten och var seg på upploppet (femma i mål). Hon brukar ju alltid vara snabbast iväg i de här sammanhangen, men det har vi inte sett särskilt mycket av på ett bra tag nu. Bara att hoppas att hon snart blir sitt gamla jag igen.

Jag vill här passa på att gratulera fina Elsa Viola lite extra till segern. Förra året snodde vi pokalen från henne med ett par hundradelar, men den här gången fick hon revansch på en riktigt bra tid. Väl kämpat!

Effie Trinket var bra iväg i sitt lopp, men bromsade sig genom kurvan tyvärr och sedan var loppet över för henne. Bra fart har hon, men behöver tuffa till sig lite till. Ett löp i vinter skulle nog göra susen.

Som en liten tröst kunde vi glädja åt oss åt Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally) som fortsätter rada upp segrar. Den här gången slog hon fina hundar som Starshinechilli och Diesels Cody på dagens näst snabbaste medeldistanstid i Kallerup. Grattis Heidi & Jesper!


Fluttershy ("Agnes") på väg mot segern i Kallerup i lördags. Foto: Ib Borg

Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) fick nöja sig med ett tredjepris den här gången då hon var ute över medeldistans mot de allra bästa medelhundarna i Kallerup, Indiana Jones och Blue Hawk var före i mål. Men att vara trea i huvudloppet som unghund är rätt grymt det också. Vi ska inte bli alltför bortskämda med att hon vinner hela tiden, det här var också riktigt bra!


Sweetie Belle trea efter tuffingarna Indiana Jones och Blue Hawk.

På Åkers gjorde Primrose (Killishin Jamar-Kacela) ännu ett starkt lopp som tvåa efter elithunden och dubble SM-finalisten Holdontourhat. Riktigt bra insats och ett stort grattis till familjen Aalto som gör ett fantastiskt jobb med den här tjejen.

Nu väntar en arbetsvecka... och sedan förhoppningsvis om allt klaffar tävlingar på Åkers nästa lördag.

Ses och hörs då!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page