top of page
  • Skribentens bildArtur

Andra raka segern för Chilla!


Dagens utflykt gick till Borås Greyhound Park där jag fick äran att reffa det internationella rubrikloppet (med två riktigt fina polska gäster). Snacka om toppduell mellan grymma Ballymac Galway och Woodville. Alltid en fröjd att referera sådana lopp!

Men vi hade förstås några hundar till start själva också. Bäst gick det för vår lilla rookie Chilla (Chill'n Chilali) som tog sin andra raka seger, på en för dagen bra tid (hade till exempel faktiskt räckt till en andraplats i profilloppet Boråstiken). Hon går från klarhet till klarhet och det är bara att hoppas att utvecklingen fortsätter och lite förbättring finns redan att hämta eftersom hon var långt ute i banan genom första sväng och dessutom aldrig startat i 492-boxen förut.


Nina & Alex med hittills obesegrade Chill'n Chilali.

På pluskontot räknar vi också in två träningar där Rally (Rarity) blåste runt 492 meter på 30,20 vilket faktiskt var snabbaste tiden på hela dagen på medeldistansen bortsett från de två polska topphanarna förstås - och Vinyl Scratch såg även han klart förbättrad ut jämfört med sin senaste träning.

Ännnu ett glädjeämne: Vår uppfödning Primrose (Killishin Jamar-Kacela) som finns hos familjen Aalto har hittat formen på allvar igen och vann på en K1-tid i Västerås i lördags. Härligt! Grattis Sinikka och Taisto!

Betydligt tråkigare då att syrran och Avelsloppvinnaren Cressida (Killishin Jamar-Kacela) hos Dala Greyhound Racing stod på näsan i sin comeback i Borås. Vi håller tummar och tår för att hon mår bra efter vurpan och snart är fit for fight igen!

På minuskontot också att MB Clefairy fick en dålig start, och dessutom en tryckare i sista sväng varpå hon troligtvis tappade harkontakten och började störa sig så pass att hon hindrade en konkurrent och blev diskad. Därmed är hon rödmarkerad i tio dagar. Men vi kommer att starta henne på lördag i Danmark, eftersom hon redan sedan tidigare är inlottad i direktfinal i Danska Mästerskapen och enligt de danska reglerna gäller inte den svenska diskningen som något hinder --- hon får lov att starta där. Vi väljer alltså med största säkerhet att starta eftersom hon redan är inlottad och startlistan klar.

Katniss är vårt lilla problembarn den här säsongen på grund av löpet som ställt till det med hormonerna. Det var inte det förväntade trycket i henne från start den här gången heller, men hon kämpade i varje fall på lite bättre än i Stockholm, fram till svängen där det blev trångt och stopp så chansen att bli topp tre gick om intet. Men det är bara att kämpa på. Snart ska det väl släppa igen... 🤞

Thats racing. Lite upp och lite ner. Det gäller att käka åksjukepiller ibland...

Nästa lördag drar vi alltså till Bjerringbro och DM (danskt mästerskap). Där startar följande hundar:

Katniss går ut i DM Sprint för tikar, mot bl a vår danskägda (fam Mortensen) uppfödning Sweetie Belle. Det lär bli tufft....

Rally och Effie Trinket går ut i DM Medel för tikar.

Chill'n Chilali startar i DM för unghundar (medeldistans). Bland annat mot vår uppfödning Fluttershy som ägs och tränas av Föhns/Sötofte.

Clara får försöka hänga på de danska topptikarna bäst hon kan i DM tiksprint för whippets.

Dessutom startar Katniss bror Cesar Flickerman i ett av DM-loppen för hanar (Föhns/Sötofte tränar).

Och i Sverige har vi att se fram emot starter för Primrose och brorsan Finnick Odair (Järbo respektive Borås) om vi förstått ägarna rätt och om det blir lopp åt dem.

Bara att kämpa på! :-) Ha det så gott till nästa gång!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page