top of page
  • Skribentens bildArtur

Chilla vann sin debut!

Hemma igen efter en omtumlande tävlingsdag i Kallerup. Chill´N Chilali vann sin debut! Men som om det inte skulle vara nog så tog vi tre uppfödarsegrar och Clara kom på pallen i whippetavdelningen av Copenhagen Cup!

Chilla överst på pallen med Nina, sin handler Alex och William.

Chilla (Daneview Snowtoe-Hazel O´Hannah) fick debutera i ett M3-lopp trots att hon tagit sin licens som K5:a. Varför? Jo, dels tyckte vi att det var bättre för henne att gå ett medeldistanslopp med tanke på härstamningen och vad hon visat (aldrig särskilt trött eller nöjd efter träning på kort). Och det fanns inte lägre klassade lopp på medel. Det visade sig dock helt rätt. På upploppet plockade hon ner ledaren och vann på dagens tredje bästa medeldistanstid. En fantastisk start på karriären!

Vi startade även MB Clefairy i Copenhagen Cup på sprint och hon gjorde ett kanonlopp. Sänkte sig för tredje starten i rad på Kallerup, den här gången från 18,36 till 18,22, och var bara tiondelen efter Yankees Dalton i mål (Steel Success Rita vann loppet). Därmed knep hon en pallplats i dagens huvudlopp på sprint - på whippetsidan alltså.

Clara kom trea i Copenhagen Cup!!!

Effie Trinket fick prova lång distans, 652 meter på Kallerup, och var på väg mot seger trodde vi när hon utmanade ledaren efter ca 500 meter... men då började hon lattja runt och bromsa. Trodde förmodligen att loppet var över när hon passerat det normala harstoppet på medeldistans. Därmed fick hon nöja sig med tredjeplatsen i mål och vi får skylla oss själva att vi inte tränat henne på längre distanser före lopp. Nåja, hon visade i varje fall att hon är stark så det räcker och blir över, så det lär bli fler långlopp för henne framöver.

Häftigast av allt var nog ändå att vi kunde räkna hem tre uppfödarsegrar och att en av dem kom i dagens storlopp på medeldistans Kallerup Cup.

Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) plockade ner hela den danska medeldistanseliten inklusive svenska gästen Sonic Panther när hon vann på dagens bästa tid och imponerade igen. Härom veckan slog hon den danska sprinteliten, nu vann hon på medel. Snacka om grymt! Hon har liksom de andra i kullen inte fyllt två år ännu...

Sweetie Belle tog hem Kallerup Cup på dagens bästa medeldistanstid!!! Tvåa (i det röda täcket) årets danska medeldistanskung Blue Hawk.

Och för att göra det hela ännu häftigare så vann systern Fluttershy ett lopp på dagens näst snabbaste sprinttid. Bara Vancouver City var snabbare, i Copenhagen Cup.

Fluttershy (Agnes) vann ett graderat sprintlopp på dagens näst snabbaste tid.

Den tredje uppfödarsegern tog Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) i stayerloppet.

Vinyl Scratch fick träna på medeldistans. Han har visserligen tävlingslicensen klar, men ska få lite mer grundträning innan han får debutera. Vi känner att han behöver det och har inte bråttom.

Tack till våra danska vänner för en härlig tävlingsdag!