• Artur

Uppfödarseger i Avelsloppet!!!!


Vilket jääävla lopp, skrek extatiske speakern Mikael Lindskog i falsett efter mållinjen, Och det är bara att hålla med. Svenskt Avelslopp 2018 gick till tiken Cressida efter ett grymt starkt upplopp och det fulländade verkligen veckan för Blidingia Racing. Vår "Heffa"-valp från parningen mellan Zoe (Kacela) och dansktränade irländaren Killishin Jamar gick hela vägen och vann det största loppet för kullen. Stort grattis till Dala Greyhound Racing som förvaltat denna pärla på allra bästa sätt och nu vunnit två av de största loppen för kullen, Rookie Stakes och Svenskt Avelslopp. Man får nypa sig i armen för att förstå att det verkligen har hänt. Vi som var helt nya hundkappare för nio år sedan (visserligen med erfarenhet från trav och galopp, men ändå), vågade oss på en parning med en dansk hane som ingen annan svensk använt, hittade de spännande tiklinjerna med Irish Oaks-vinnare på båda sidor och lockades av Jamars styrka och hållbarhet som skulle komplettera Zoe på bästa sätt - och vi lyckades!


Nina lyfter Uppfödarpokalen efter Svenskt Avelslopp 2018. På bilden även Alex och William och förstås Cressidas husse och matte.

Vår egen Katniss tog starten som en missil och svarade läääänge ut favoriten Say No Moore, men kroknade lite på upploppet och blev fyra. Men vad gjorde det en sån här dag? Vi ska också påminna oss om att Katniss är mellan löp och valpvecka och inte i sitt allra bästa slag. Effie Trinket blev femma och Cesar Flickerman sexa. Fyra i final - och en vinnare!!! En strålande dag för kenneln.


En länk till SDA-GHK:s video från Svenskt Avelslopp Final 2018


Inmarschen i Svenskt Avelslopp 2018 med FYRA av våra uppfödningar


Nina och Inga-Lill med Katniss och Effie Trinket. Och Alex såklart.


Nina kramar Cressidas ägare Emelie Wikström efter målgång.

....som knappast blev sämre av att vår uppfödning i Sally-kullen (efter Vans Viking) vann ett ramlopp på samma tid som vinnaren i Avelsloppet. och hon är ett år yngre! Bra jobbat Heidi och Jesper. Avelsloppet nästa år kanske :-)


Jesper Astaire-Sötofte pussar sin Heidi Föhns efter en trippelseger. Vann gjorde vår uppfödning Fluttershy!

Jaaa... vilken vecka. Först tar vår uppfödning Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) hem danska Puppy Derby, sedan vinner vår uppfödning Cressida hem självaste Avelsloppet. Det gäller att njuta länge, för såna framgångar växer inte på träd inom kapplöpning.

SDA-GHK bjöd på ett fantastiskt evenemang denna finaldag i Svenskt Avelslopp 2018. Trivsamt, bra stämning och en halvgalen speaker som höll på att koka över. Jag är den förste att applådera Mikael Lindskog. Nu kan jag ju pensionera mig som referent när hundkappen har fått fram en sån naturbegåvning :-)