top of page
  • Skribentens bildArtur

Dubbelseger på Cimbria!


En härlig försommardag på Cimbriabanan för Blidinga Racing. Vi hade siktat in oss på ett par pallplatser som bäst men åkte hem med två snygga segrar!

Dessutom var det första segrarna i karriären för båda hundarna, som därmed på galoppspråk nu har avlagt sin maiden.

Gladast av precis alla var nog William som för första gången fick defilera framför publiken som vinnare med sin egen MB Clefairy. Hon hade inte riktigt visat hela sitt register tidigare, men den här gången var det dags. Hon var taggad till tusen, drog till ledningen och försvarade sig hela vägen in mot Årets veteran 2017 Bull Fighter. Tiden blev 20,62 vilket faktiskt var dagssnabbaste whippettid! "Clara" var minst lika nöjd som lillhusse efteråt.


"Clara" (MB Clefairy) och William efter första segern.

Clara var vår andra vinnare för dagen. Den första var Rarity, eller "Rally" som hon kallas hemma (Mamma heter ju Sally). Efter att ha bommat starten i både Kallerup och Borås hade hon lärt sig vad det handlar om om dundrade iväg till spets direkt. Där stannade hon hela vägen till mål och vann på mycket starka 31,19. En grymt bra tid på Cimbriabanan. Bara en hund var under 31 sekunder den här dagen, nämligen vinnaren av M1-loppet Indiana Jones. Tvåan där, Puppy Derby-vinnaren Trix, var bara en hundradel snabbare än vår lilla rookie.

Rally blev därmed den andra vinnaren i kullen efter Vans Viking och Mustang Sally efter Sweetie Belles seger i Bjerringbro härom veckan.


Nina går till start med Rarity (Rally).


Rally tog starten - det bar hela vägen till mål.


Rarity (Vans Viking-Mustang Sally) och Nina överst på prispallen :-)

Apropå den kullen gjorde förresten syrran Fluttershy (tränad av Heidi Föhns och Jesper Sötofte) sin tävlingsdebut den här dagen och visade fin fart i loppet även om hon missade starten. Med lite mer rutin vinner hon snart hon också.

Kul också att tvåan i Rallys lopp var vår uppfödning Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) som nog gjorde ett av sina bästa lopp hittills.

Flickermans syster Effie Trinket (som ägs av svärmor Inga-Lill) missade tyvärr starten och fick nöja sig med en undanskymd placering. Men hon kommer igen!


Inga-Lill och Effie Trinket på väg till start

Vi hade dessutom Il Divo till start i huvudloppet på medeldistans. Han var inte riktigt på hugget från start och fick dessutom ett litet stopp på vägen, men kämpade på bra till tredjeplatsen och gjorde som vanligt ett bra lopp.

Efter tävlingarna fick rallys bror "Max", eller Vinyl Scratch som han heter officiellt, sitt första banjobb, handsläpp efter motorhare ett halvt varv. Det gjorde han alldeles utmärkt. Även Chilla (Cill'n Chilali) fick testa handsläpp ett halvt varv och tyckte att det var så roligt att hon inte ville bli infångad efter harstopp....

En lyckad eftermiddag i hundkapplivet, helt enkelt! Tack Malin för hjälpen med träningen!

Nu tar vi nya tag till nästa helg.

Hörs då!


Chilla och Max (Vinyl Scratch) efter sina första träningsjobb i karriären.


Nina och Alex med Rarity och Il Divo värmer upp inför tävlingsdagen.


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page