top of page
  • Skribentens bildArtur

Första segern för Sally-kullen


Så var nollan spräckt för MLP-kullen efter Vans Viking och Mustang Sally. I går vann Sweetie Belle sitt första lopp på danska Bjerringbrobanan. Vi är jätteglada och skickar grattishälsningar till andra sidan Sundet!


Sweetie Belle - första vinnaren i My Little Pony-kullen! Foto: Heidi Föhns

Vår egen Rarity gick sitt första lopp efter vajerhare i Borås och kopplade nog inte riktigt vad som hände, för hon bommade starten helt och fick sedan jaga ikapp och nöja sig med en fjärdeplats. Men nu har hon i varje fall förhoppninsvis lärt sig vad det handlar om till nästa gång.


Rally går till start på Boråsbanan. Foto: Mikael Axelsson

Alexander debuterade som handler i Kallerup med en seger och fick den här gången kvittera utt ett tredjepris efter att Il Divo gjort en alldeles utmärkt lopp som trea över sprintdistans - igen. Fast den här gången var det inte riktigt meningen. Han var anmäld på medel, men det blev ju inga medellopp. Att han inte kunde fånga in Greycraft Ike och Cressida som är vassa sprinters, det kan vi absolut leva med. Den femårige genltemannen har inga sådana förväntningar på sig, precis. Nu har han dessutom K2 - M2 - L2 i klassningsprotokollet. Inte så illa minsann.


Alex visar upp Il Divo på Boråsbanan. Foto: 7HS

Katniss? Tja, det var inte precis vad vi tänkt oss att hon skulle bli trea. Men så gick hon och började löpa två dagar innan start och i själva loppet blev hon dessutom inklämd i sargen av store Sonic Panther. Ändå blev det en K1-klassning till slut. Så varför klaga? Nu får hon ta igen sig några veckor tills hon har löpt färdigt. Sedan får vi se hur mycket hon påverkats av sitt första löp.


Katniss (inklämd vid sargen i röda täcket) var med i segerstriden hela vägen till mål och fick en K1-klassning. Foto: Mikael Axelsson

William fick vara med och starta sin "Clara",MB Clefairy, och även här blev det en tredjeplats. Hon gjorde ett helt okej lopp i sin blott andra start, men gjorde ett felval när hon valde att gå ut ett par spår i svängen. Annars hade hon nog varit med i segerstriden.


Clara, närmast till vänster, spurtar fint långt ut i banan till en tredjeplats. Foto: 7HS

Efter tävlingarna fick Effie träna 492 meter och det gjorde hon jättebra helt utan att springa ut i kurvorna som förra året. Hon ser ut att vara en helt ny hund i år och det ska bli kul att börja starta henne igen.

I det stora hela - lite stolpe ut men ändå fullt godkänt i Borås. Nu laddar vi om inför Cimbriatävlingarna med hela gänget utom Katniss.

Ses i Tommarp!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page