top of page
  • Skribentens bildArtur

Rallys träningsdebut med motorhare


Säsongen närmar sig sitt slut. Men i lördags var vi iväg och tävlade på vår gamla hemmabana Cimbria och sedan har vi minst en tävlingsdag kvar i Danmark om vädrets makter bara vill vara nådiga. Det som återstår på Kallerup är framför allt St Leger, dit vi förmodligen anmäler både Il Divo och Stunning Kisses. Sedan får vi se om någon av dem blir aktuella för sista danska tävlinsdagen den 24 november. Katniss har tävlat färdigt för i år, liksom Effie Trinket som vi tänker prova på 550 nästa säsong.

I lördags var det alltså tävlingar på Cimbria och vi hade tre till start. Katniss gick i Greycrafts debutantlopp (kort distans) och prickade starten fantastiskt bra. In i svängen var hon nästan, men bara nästan en längd före innerspårets Blue Superior. Då hände något. Vad vet vi inte än (väntar på filmerna) men på något sätt blev det tvärstopp och det har man inte råd med i sprint. Hon kom i mål som fyra. Eftersom hon haft en lång säsong sätter vi punkt för den nu, efter 20 lopp. Hon har gjort det fantastiskt bra och ska nu få vintern på sig att mogna in i högsta klassen. 4-5-5 på pallen varav två knappa förluster mot hanar (med en hundradel!) i storlopp som CGRC Puppy och danska Puppy Derby. Grymt bra.

Effie Trinket totalbommade starten i svenskhundkapp.se-loppet över kort distans och sedan var den dagen över för henne. Veckan innan tränade hon på 33,20 över 550 meter (för första gången) utan att vara trött efteråt. Så nu blir det satsning mot längre lopp för henne nästa säsong.

Il Divo gjorde ett fantastiskt starkt lopp i långloppet (771 meter), tvingades bromsa två gånger för att det var för trångt mellan sargen och Enemel Noir, men gick ändå lekande lätt om brorsan och knappade in på Yu Baba hela vägen. Han var tvåa i mål och gick under Joe La Bellos tidigare banrekord och hann faktiskt ikapp Yu Baba till harstopp :-) Nu blir det som sagt, förhoppningsvis, danskt St Leger nästa lördag och dit går ha med vetskapen att han nu slagit båda brorsorna (Alladin och Enemel Noir) vid olika tillfällen. Det är han extremt mallig över :-D

Clara tränade för blott andra gången ur stängd box och gick 20,82 på 310 meter. Det tar sig så sakteligen. Hon ska bara lära sig att inte trilla ur boxen utan ta sats direkt från början. . .

Bäst av allt ändå? Stunning Kisses tränade på 18,33 /310 meter. Det var faktiskt best of day. Ett par hundradelar snabbare än Say No Moores segertid i sprintloppet den dagen. Hon är i form inför lördag!

Och Rally fick gå en kurva efter maskinhare för första gången och railade den som om hon aldrig gjort något annat!


Tillsammans med Team Greycraft sponsrade vi (Blidingia Racing) Klubbkampen denna tävlingsdag och fick dela ut medaljer till SHS som vann hela rasket och nu får ta stafettpinnen till Åkers nästa säsong.

Annars då? Cressida och Primrose (våra uppfödningar i Mockingjaykullen) startade på Åkers sista tävlingdag men fick inga framskjutna placeringar den här gången. Cressida var närmast en framgång, men stod på näsan i sista sväng i tätkänning. Det var synd. Men hon kommer igen! Ja, det gör de båda förstås.

Cesar Flickerman vann sitt femte (!) lopp i danska Bjerringbro i lördags. Och det kan bli fler eftersom Kallerup inte avslutat säsongen ännu.


Flickermannen (Killishin Jamar-Kacela) på Bjerringbro.

Våra "valpar" i My Little Pony-kullen har fått börja träna efter maskinhare och rapporterna är hur positiva som helst både från Stockholm (Ditzy Doo) och från Danmark. Spännande!


Pinkie Pie (Vans Viking-Mustang Sally) jagar haren i Danmark. Foto: Ib Borg


. . .och Agnes (Fluttershy) i full fart.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page