top of page
  • Skribentens bildArtur

Kullens fjärde vinnare imponerade


Nu är Zoes kull och Blidingia Racings första uppe i fyra vinnande avkommor. Katniss, Nicke (Finnick) och Flickerman har gjort det förut. Den här fina kvällen under Borås SM-vecka slog Cressida, allmänt kallad "Heffa", till och det med besked.


Cressida får sin första segerrosett!

Efter att ha varit tvåa i sitt livs andra start, då på kort distans, var det nu dags för tredje starten och debut på 492 meter, i ett ramlopp. Och då small det till rejält. Cressida brisade runt banan på imponerande 29,47 i sin medeldistansdebut!! En fantastisk prestation och vi bugar och tackar ägarna/tränarna för det fantastiska jobb de gjort med den här tjejen.

Alla dagar hittills under SM-veckan har 29,47 varit en M1-tid. Nu blev det "bara" M2 på grund av att det inte fanns något M1-lopp under dagen (jag gillar inte klassningssystemet), men vi konstaterar ändå att kullen fått sin första elithund på medeldistans. Vilken höjdare!

I samma lopp var Effie Trinket med. Hon var riktigt bra med från start, men klantade till det lite med spårbyte i svängen och fick nöja sig med en fjärdeplacering. Bara att träna vidare.


En stilstudie på Effie (svart täcke mellan hundar in i första sväng) Foto: isabella Ståhl

Överhuvudtaget har det varit en vecka med lite stolpe-ut för Blidingia Racings egna hundar på tävlingsbanan, trots att det knappast var oväntat att Il Divo och Stunning Kisses skulle få det svårt att avancera i SM. Men på sex starter har det bara blivit två tredjeplatser i utdelning.

Vi får dock ta på oss en del av skulden själva. Katniss var för hårt anmäld i sin cupsemifinal i tisdags, speciellt som hon hade haft några veckors racingpaus och knappast var redo för elitmotstånd. Nu har hon i varje fall lopp i kroppen och får göra ett nytt försök på fredag i Månadens Hundkapp Rookie.

il Divo fick en rejäl knuff i första sväng i sin cupsemifinal, men lyckades ändå ta sig vidare till final med en tredjeplats. Där är målet, på fredag, att försöka knipa en pallplats och kanske sno åt sig femte M1:an. Banrekordinnehavaren Swedishousemafia lär ju knappast gå att utmana. . .


Il Divo har tagit upp jakten på Say No Moore i cupsemifinalen i tisdags. Foto: Isabella Ståhl


Så här såg det ut när han hindrades något i loppets inledning. Foto: Isabella Ståhl

Stunning Kisses totalbommade tyvärr starten i sin sprintcup men smet in på en tredjeplats och är i final. Men bommar hon starten där igen så kommer hon sist. Det gäller att hon är bättre med om hon ska ha någon pallchans.


Att "Tuffsy" (Stunning Kisses) bommade avancemang i Tik-SM efter det här säger sig själv. Tuffs har nr 3 (vitt täcke). Foto: Isabella Ståhl

Vi kämpar vidare och under tiden firar vi Cressidas grymma prestation samt ser dessutom fram emot att få se systern Primrose på banan på fredag. Vem vet, kanske kommer kullens femte vinnare att presentera sig då :-)

Sköt om er så länge!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page