• Artur

Kullens fjärde vinnare imponerade


Nu är Zoes kull och Blidingia Racings första uppe i fyra vinnande avkommor. Katniss, Nicke (Finnick) och Flickerman har gjort det förut. Den här fina kvällen under Borås SM-vecka slog Cressida, allmänt kallad "Heffa", till och det med besked.


Cressida får sin första segerrosett!

Efter att ha varit tvåa i sitt livs andra start, då på kort distans, var det nu dags för tredje starten och debut på 492 meter, i ett ramlopp. Och då small det till rejält. Cressida brisade runt banan på imponerande 29,47 i sin medeldistansdebut!! En fantastisk prestation och vi bugar och tackar ägarna/tränarna för det fantastiska jobb de gjort med den här tjejen.

Alla dagar hittills under SM-veckan har 29,47 varit en M1-tid. Nu blev det "bara" M2 på grund av att det inte fanns något M1-lopp under dagen (jag gillar inte klassningssystemet), men vi konstaterar ändå att kullen fått sin första elithund på medeldistans. Vilken höjdare!

I samma lopp var Effie Trinket med. Hon var riktigt bra med från start, men klantade till det lite med spårbyte i svängen och fick nöja sig med en fjärdeplacering. Bara att träna vidare.


En stilstudie på Effie (svart täcke mellan hundar in i första sväng) Foto: isabella Ståhl

Överhuvudtaget har det varit en vecka med lite stolpe-ut för Blidingia Racings egna hundar på tävlingsbanan, trots att det knappast var oväntat att Il Divo och Stunning Kisses skulle få det svårt att avancera i SM. Men på sex starter har det bara blivit två tredjeplatser i utdelning.

Vi får dock ta på oss en del av skulden själva. Katniss var för hårt anmäld i sin cupsemifinal i tisdags, speciellt som hon hade haft några veckors racingpaus och knappast var redo för elitmotstånd. Nu har hon i varje fall lopp i kroppen och får göra ett nytt försök på fredag i Månadens Hundkapp Rookie.

il Divo fick en rejäl knuff i första sväng i sin cupsemifinal, men lyckades ändå ta sig vidare till final med en tredjeplats. Där är målet, på fredag, att försöka knipa en pallplats och kanske sno åt sig femte M1:an. Banrekordinnehavaren Swedishousemafia lär ju knappast gå att utmana. . .


Il Divo har tagit upp jakten på Say No Moore i cupsemifinalen i tisdags. Foto: Isabella Ståhl


Så här såg det ut när han hindrades något i loppets inledning. Foto: Isabella Ståhl

Stunning Kisses totalbommade tyvärr starten i sin sprintcup men smet in på en tredjeplats och är i final. Men bommar hon starten där igen så kommer hon sist. Det gäller att hon är bättre med om hon ska ha någon pallchans.