top of page
  • Skribentens bildArtur

Vilken succépremiär i Kallerup


Det var verkligen en speciell dag för Blidingia Racing, den här lördagens säsongspremiär för hundkappen i danska Kallerup. För första gången hade vi fyra (!) till start, dessutom var det debutdag för tre av våra egna uppfödningar, två egentränade (Effie och Katniss som tog sina licenser härom veckan) och en i träning hos Heidi Föhns och Jesper Sötofte (Cesar Flickerman). Barn till Killishin Jamar och Kacela (Zoe).


Katniss - vår första vinnande egna uppfödning.

Snacka om fullträff! Det är svårt att ranka vilket som var häftigast, men jag väljer nog prispallen efter lopp 10, ett fullt fält (sex hundar) och ett häftigt lopp som mynnade ut i följande: Vår egen Tuffsy (Stunning Kisses) vann klart på dagens snabbaste medeldistanstid 29,33 på en bana som får räknas som 0,5-1 sekund långsammare än normalt. Tvåa var Cesar Flickerman och trea Effie Trinket!! En ren Blidingia-pall alltså (med lite hjälp av Föhns/Sötofte förstås som gjort ett fantastiskt fint jobb med Flickerman)!


Cesar Flickerman (Heidi) - Stunning Kisses (Nina och Alex) - Effie Trinket (Inga-Lill). Vilken underbar prispall!!

Sedan vann Katniss av bara farten sitt lopp, på sprintdistans, på en av dagens snabbaste tider. Visserligen tyvärr manuellt klockad, men ändå. Hon svarade för en fantastiskt bra tävlingsdebut.

Il Divo då? Han gjorde också ett utmärkt lopp. Tappade lite från start som vanligt och hamnade dessutom i en trång situation i första svängen. Men sedan hämtade vår starka björn upp lysande, var målfotoslagen om tredjeplatsen och var som så ofta först vid harstopp. Lite för struligt på vägen och lite för kort distans för honom. Men man kan inte få allt. Divo kommer igen och det vore bara dumt att vara missnöjd med hans insats i dagens huvudlopp Fordham Road Memorial.


Nina går till start med Il Divo

När jag skriver detta firar vi lite, både Tuffsys seger och vår härliga tävlingsdebut som uppfödare. Nästa tävlingsdag kan det vara stolpe ut, så är det ju i racing, så man måste passa på att njuta när det går bra.

Vi tackar för en härlig tävlingsdag på Kallerupbanen, med god stämning, bra med publik och elva (!) spännande lopp!

I nästa nummer av Månadens Hundkapp kommer ett utförligt reportage från Kallerupbanans årspremiär, med många bilder. Missa inte!

Fler av våra personliga bilder från dagens äventyr:


Premiär i SkHk:s färger


Alex värmer upp Katniss


Hela gänget redo för årets första äventyr


Och bilen full med starthundar för första gången.


Nina och Alex njuter av en skön vårdag... eller... nåja....


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page