top of page
  • Skribentens bildArtur

Divo i knallform och duktiga unghundar


Bättre sent än aldrig heter det ju. I lördags hade vi en härlig Blidingia Racing-dag i Landskrona, eller rättare sagt Nina hade det eftersom jag jobbade och fick nöja mig med att bevaka seriefinalen i handboll mellan Lugi och Alingsås samt toppmatchen i hockey mellan Redhawks och Karlskrona. Handbollsmatchen var riktigt bra underhållning, men hockeyn hade inte haft en chans mot vilken greyhound racing-dag som helst. . . Puh vilket sömnpiller.

Hur som helst. Efter att vi tvingats stryka Stunning Kisses som äntligen dragit ett innerspår (det gjorde ärligt talat ont att stryka) på grund av att hon busat i hundgården och fått ett rejält blåmärke så hade vi "bara" Divo till start. Han hade en bra uppgift på papperet trots lite väl kort distans, 480 meter, men motståndet var klart lättare än det han mött på sistone i långloppen och dessutom har han varit i knallform på sistone. Och han såg riktigt vass ut i ett träningsrace mot Stunning Kisses förra helgen, så vi hade vissa förhoppningar på honom.

De infriades! Detta trots en "bump" in i första sväng som gjorde att han kom ur kurvan som fyra. Men sedan bet han i så det stod härliga till och fångade in tätduon några meter före mål. Härligt att han fick visa sig från sin bästa sida och plocka säsongens tredje seger. Utan den där incidenten i första sväng hade det lugnt blivit en M1-tid. Nu blev det 29,20 och M2.

Här nedan finns Il Divos lopp, förtjänstfullt filmat av Flo Nilsson-Wendel.


Nu väntar förhoppningsvis - äntligen - den där revanschmatchen i Örehovsstayern för Divo nästa helg. Sedan får vi se om det blir fler tävlingsdagar den här säsongen eftersom det ryktas om frost i Borås.

Unghundarna i Mockingjay-kullen fortsätter att glänsa, vilket värmer oss uppfödare i höstkylan. Framför allt Nicke (Finnick Odair) som drog iväg på 18,85 från box. Ruggigt imponerande!


Finnick Odair gick 18,85 på lite småtung bana. . . Häftigt! Foto: Foto: Niclas Ankarbranth


Nicke försöker slå igenom ljudvallen. . . (Flos film)

Katniss fick gå sitt blott andra träningsrace från box och landade på 19,33. Inte så illa det heller. Hon ligger en bit efter Nicke i sin uppträning. Det blir spännande att se de här hundarna frampå vårkanten när de fått bygga upp sig lite till under vintern :-)


Katniss i full fart genom böjen. . . Foto: Niclas Ankarbranth


Katniss lopp, filmat av Flo.

Effie Trinket gick ur box för första gången och Nina fick knuffa ut henne (precis som med Katniss härom veckan) och hon gick på strax över 20, vilket ungefär motsvarar det Katniss gjorde i sin boxdebut. Alla tre såg bra ut!


Effie Trinket tycker fortfarande att haren är lite läskig, men jagar gör hon... Foto Niclas Ankarbranth


Effies träningsrunda (Flos film)

På hemmaplan fortsätter Sallys mage att växa och att det finns valpar därinne går inte längre att tvivla på. Knappt en månad kvar nu till Dagen V. . .och vi har redan antecknat första valpspekulanten. Vänta inte för länge om du är sugen ;-)

Clara växer också (men i hela kroppen) och är busigare än någonsin. Det är tur att Zoe tar sin roll som uppfostrande plastmamma på allvar. . .och det gör hon bra.

Säsongen närmar sig tyvärr sitt slut. Men vi håller tummarna för att de tre tävlingsdagar som är kvar kommer att bli av. Jobbigt att ha hundar i form när vintern närmar sig. Men sånt är livet. . .


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page