top of page
  • Skribentens bildArtur

Träningstripp till Borås


Den här helgen fick hundarna en liten tävlingspaus inför kommande äventyr i Landskrona och i stället blev det en träningsutflykt till Borås. Bland annat ville vi ge Stunning Kisses ett ordentligt jobb från starboxar mitt på banan som hon tycks gilla mest. Det blev ett 492-race med Il Divo som sparringpartner och det gick strålande bra. De gick i princip huvud-huvud hela vägen och det var först på mållinjen som Divo satte nosen först. Det kändes förstås bra efter de senaste starterna som inte gått så bra att få se att "Tuffsy" faktiskt har den kapacitet vi tror hon besitter och att hon som är en M5:a matchade Divo (de fick ca 29,60 i mål) visar ju att här finns utvecklingspotential på tävlingsbanan.


Effie och Katniss fick bekanta sig med Boråsbanan för första gången. Inför SM nästa år. . .

Nu blir det Landskrona - för båda hundarna - nästa vecka, där vi bland annat hoppas på att det blir ett omlopp av Örehovstayern för Divo. Minst två är anmälda, eftersom "Ettan" har aviserat att hon kommer. Hoppas på två till i varje fall.

Katniss och Effie fick följa med till Borås för att fortsätta sin skolning. För Katniss blev det ett 320-jobb, för första gången ur box - och hon fattade inte riktigt starten så Nina fick knuffa ut henne. Ändå kom hon, med den startmissen, i mål på 20,1. En relativt nybliven ettåring. Spännande.

Effie fick gå två kurvor med handsläpp och det såg också riktigt bra ut, efter att hon knuffat ut Nina i spenaten i starten. :-)

Under veckan har vi förresten haft Haymitch på besök hemma i stallet och det har varit kul för både oss och hundarna att få träffa honom igen och gå på promenader tillsammans.


Nästan ett helt startfält på lunchpromenad... Effie, Katniss, Divo, Haymitch och Stunning Kisses.

Annars har det varit ett ganska lugnt och behagligt veckoslut med extremt mycket bus av lilla Clara på programmet. Zoe/Kacela är en bra lektant, men ibland undrar man ju hur hon orkar med det lilla galna energiknippet. . .

Inte mycket mer att berätta om denna gång. Nu taggar vi inför Landskronatävlingarna!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page