top of page
  • Skribentens bildArtur

Två på pallen och uppfödarglädje


En mycket händelserik och spännande helg finns nu i backspegeln och kräver några bloggrader, även om jag själv inte "fick" vara med av olika skäl (barnen hade övernattning med kompisar hemma i lördags och på söndagen var jag i Norrköping och bevakade när MFF piskade Peking i allsvenska seriefinalen. . . Jag vet, sämre liv kan man ha.).

Men Nina styrde kosan till 7HS med tre starthundar (och dessutom Raakel + whippet som medresenärer) och det skulle bli en ganska lyckad utflykt om än med lite stolpe ut. Det var faktiskt första gången som Blidingia Racing startade tre hundar samma tävlingsdag och man får vara ödmjuk och konstatera att två pallplatser var ett hyggligt facit.

Stunning Kisses totalbommade starten, hon tycks fortfarande ha problem att förstå vad som gäller när boxarna inte står mitt på rakan och dessutom kan det förstås ha spelat in att det var första starten efter löp och dessutom för kort distans. Med det sagt gjorde hon ett bra jobb efter tappstarten, gick med full fart över mål och var trea med mersmak och var själv inte nöjd efteråt vilket får sägas vara ett gott tecken. Men vi förväntar oss mer av den här tjejen. Vi får helt enkelt ha lite mer tålamod.


Il Divo på väg mot andraplatsen i Borås. Starkt att slå Knut på upploppet!

Il Divo gör aldrig ett dåligt jobb. Han fortsätter att utvecklas och var ytterst nära att ta hem ett 492-race mot elitmotståndare. En knuff in i svängen när han var nära att överta ledningen kostade emellertid segerchansen eftersom Ziggy Stardust kunde passa på och smita förbi på insidan och denne gick sedan inte att fånga. Divo kämpade emellertid tappert på lite för kort distans och hann ta sig förbi både Lilja och Knut i tid före mållinjen och blev tvåa. Nu anmäler vi till Själlandsmästerskapen på stayerdistans nästa lördag på Kallerup och hoppas att det blir ett lopp.

Stunning Kisses får lugna sig tills det blir 480-lopp i Landskrona veckan efter. . .


Tuffsy (blått täcke) spurtade bra men blev trea efter tappstart.

Loka Linn ska jag förstås inte glömma. Hon gjorde så gott hon kunde och hängde med som vanligt fram till svängen. Sedan var det stopp, lite för tufft motstånd och så har hon ju aldrig fungerat särskilt bra på riksbanorna. Kanske är det så att hon får nöja sig nu med sitt dussin segrar och få bli lekkamrat åt Clara och bara njuta av pensionärslivet i fortsättningen. Vi får se.

Söndagen var minst lika spännande med unghundsträning i Landskrona. Katniss gick nästan ett varv, två svängar med handsläpp, och såg riktigt bra ut. Den här gången fixade hon svängarna utan problem. Helt varv nästa gång! Syster Effie som ligger lite efter med träningen efter en muskelsträckning fick nöja sig med en kurva och för första gången efter elharen. Det såg bra ut. Hon hade kul!


Effie Trinket fick debutera för elhare. Nu är hon på gång på allvar!

Brorsan Nicke (Finnick Odair) som kommit längst av syskonen gick ett ruggigt bra jobb igen från box och det såg fantastiskt bra ut - vilket även klockan höll med om. Snacka om uppfödarglädje när syskonen fortsätter att utvecklas så fint. I Borås fick Nina förresten träffa Cressida som också såg bländande ut. Nästa lördag hoppas vi få se Cesar Flickerman på Kallerup!


Cressida väntar på att få gå jobb. Tack för bilden, Raakel.

Nu är det dags att släcka ner och sooova. Bonderup-Norrköping tur och retur tar på krafterna. Gonatt!


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page