top of page
  • Skribentens bildArtur

Final i CGRC Classic!


Regn, blåst och elände... Men sånt är racinglivet att man får härda ut i alla väder. I dag var det semifinaler i internationella CGRC Classic hemma på Cimbriabanan i två av de klasser som ska avgöras på lördag (de övriga är direkta finaler). Från speakertornet fick jag se Akela knipa en snygg andraplats bakom mer rutinerade helbrorsan Enemel Noir (som var oslagbar för dagen) i en av semifinalerna i CGRC Puppy mixed. Därmed är hon vidare till final - och det som enda tik av de sex finalisterna.


Det var mer än vad vi våg​​at hoppas på eftersom hon i sina tidigare starter visat sig vara starkast till slut - på medeldistans. Nu handlade det om sprint och det är garanterat inte hennes bästa gren.

I den andra semifinalen imponerade en av de tyska gästerna och vann före danske Wild Earp (som vi känner igen från Danish Puppy Derby) och ett annat av Akelas syskon: Alladin. Extra kul alltså att tre kullsyskon är bland de sex finalisterna: Akela, Enemel Noir och Alladin.

Finalen blir tuff, dels eftersom Akela alltså är enda tik, dels eftersom sprinterdistansen egentligen är för kort för henne. Men vi är där och det är stort nog. Håll tummarna på lördag!

Loka Linn fick agera stödhund i ett licenslopp för greyhounds (!) och tog starten som vanligt, den lilla räkan. Men sen sprang förstås de stora ​​hundarna ifrån henne. Men hon var lika glad för det och fick hur som helst ett träningspass med hyfsad sparring...

Om allt går vägen gör förresten Mustang Sally comeback i ett graderat lopp (utanför CGRC-finalerna) på lördag. Hon blev visserligen trött i genrepet i helgen som gick som stödhund i ett licenslopp men då var banan ​​tung och det var trots allt första starten från box på länge. Håll tummarna för att allt går vägen i comebacken.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page