top of page
  • Skribentens bildArtur

Valparnas syskon börjar leverera

Efter löp och väntan på valpveckor har våra först startklara tikar efter Ditzy Doo nu börjat leverera på allvar! Say Grace gjorde i sitt livs blott tredje start ett kanonlopp och var bara slagen av Blue Dipper som gick K1 senast på Tommarpsbanan och nu fick M1 på Kallerup.


Ruggigt spännande att se hennes fart och med den fina träning och omvårdnad som Lone Kvistbo lägger ner på denna fina racertyp så blir det spännande att följa fortsättningen.


Say Grace (tvåa från höger) jagar Blue Dipper.

Say Grace längst t v.

Syster Bella Ciao var uppe i ledningen efter startrakan i sitt lopp, men fick tyvärr ett stopp i sprintkurvan efter en knuff från blivande vinnaren Less Is More. Annars vete tusan om hon inte utmanat om segern.


Men en tredjeplats på den svåra banan i sitt livs tredje start är vi absolut nöjda med och framför allt farten hon visade fram till stoppet.


Lone och Lessie t v, Nina och Bella t h väntar på starttillstånd

...och på prispallen.

Brorsan Better Call Saul (Duplo) hade fattat galoppen och gjorde en kanonstart och såg riktigt bra ut i sitt som det blev lite för korta träningsheat. Han närmar sig nu allt mer tävlingslicens.


Efter att ha sett de fartresurser de här hundarna nu börjat visa är vi ännu mer spända på att se vad den nya kullen ska kunna åstadkomma – då Ditzys valpar efter Il Divo verkar ännu starkare fysiskt i motsvarande ålder och även allt ännu mer taggade och jaktgalna än vad den förra kullen visade.


Det ska bli ruggigt spännande helt enkelt!


Premiär för valparna i utehagen!

Apropå de nya valparna så har de under den senaste veckan fått springa lite mer fritt i våra nya utehage -- och snart får de ännu större plats i en av storhagarna i hundhuset.


Vi närmar oss slutspurten för när de blir leveransklara och halva kullen är nu placerad i nya familjer. Vill man vara med på tåget gäller det att kontakta Nina inom de närmaste veckorna. 0733556394 är numret som gäller.


Apropå Kallerups tävlingar i lördags så hade vi två hundar ytterligare till start och den gemensamma nämnaren var knuffar i kurvan. Luolanto gick i ett supertajt sprintheat med bl a Danmarks två just nu snabbaste hundar -- Danish Dynamite och Sir Jeffrey. De nådde hårnålskurvan huvud vid huvud alla tre och då blev det ju nitlott för Louie som hade yttersta boxen. Vi glömmer och tar nya tag.


William och Louie på väg till start.

Clara (MB Clefairy) fick sig också några rejäla tacklingar av giganten Flying Super Kid när de duellerade (!) på startrakan och det tog lite udden av hennes fart till slut, men hon slog minsann ändå antastiska S Rita den här gången! Med lite mer tur så hade hon t o m blivit tvåa, för det var inte långt fram till Ripley. Därmerd alltså ännu en pallplacering för denna extremt duktiga whippettik i tuffaste danska konkurrens.


Clara in action (gult täcke).

Extra kul också att vår valpfarsa till whippetkullen, Yankees Dalton, visade upp sig på banan (efter sin pensionering i vintras) som stödhund i ett licenslopp –- och gav YM's Amazon en match hela vägen till mållinjen (målfoto)...


Dalton och YM:s Amazone på upploppet.

Annars då? Tja, semestern börjar ta slut och snart återgår vi till vardagen här på Blidingia Racing & Kennel. Men det händer alltid nåt kul hos oss. Under söndagen hade vi besök med valpmys av äldsta sonen med entourage och därefter hälsade Yasuo (med husse och matte) på syster Akali (Lova).


Syskonen Yayce och Lova

Nästa helg blir det race på Boråsbanan!

106 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page