top of page
  • Skribentens bildArtur

Valpar i närbild – och comeback på Kallerup

Uppdaterat: 10 juli 2023

Nu är valparna så stora att det är dags att presentera dem ordentligt, alla nio. Klicka för närbilder på hela gänget plus lite bonusbilder. Dessutom har vi varit iväg på Kallerup och gjort comeback på tävlingsfronten. Mer om det längre ner.


I vår senaste kull som förmodligen också blir den sista nu på ett par år finns fortfarande några hanar kvar att tinga. Vid intresse slå Nina en signal på 0733-556394 eller via kontaktformuläret här på sajten.


Här kommer hela gänget, en i taget (sorterade efter halsbandens färger. Mer info vid kontakt):


Lila tik (bokad)

Turkos hane

Aprikos hane

Grå tik (bokad)

Beige hane

Röd tik (bokad)

Blå – hane

Grön tik (bokad)

Gul - hane

Namn som är bokade är Ad Astra, Gamora, Nova Prime och Nebula.


Pojkarnas namn väljs i tur och ordning vid bokning, de som står till buds är Star Lord, Rocket Racoon, Groot, Drax och Cosmo.


Här kommer lite fler bilder från dagens utomhuspremiär :-D
Omöjligt att motstå eller hur? En av de superhärliga whippetpojkarna kan bo hos dig inom kort...


Annars då?


Jo, de flesta i familjen var i väg och gjorde tävlingscomeback på Kallerup i lördags. Våra starthundar Better Call Saul och Luolanto var förstås ganska ringrostiga med bara ett enda träningslopp i kroppen på ganska länga och resultatet blev med tanke på det helt okej, men inte mer.


”Duplo” gjorde det bra som tvåa, men var trött i mål och några tiondelar sämre än sitt pers på distansen. Vinnaren var dock ändå alldeles för bra, rutinerade Flawless Luna vann lätt.


Louie bommade starten, fick därför en vid kurva och blev dessutom lite stum på upploppet. Han behövde loppet, men i högsta klassen får han inte missa starten som är hans starkaste vapen.


Båda får ta nya tag så fort vi hittar passande lopp.


Bella Ciao är inte startklar ännu och Perissa Bay har ju kvar att ta sin licens. Vi får se när de kan dyka upp till start.


Inga-Lills lilla Lova (Akali) gjorde ett tappert lopp mot högre klassade hundar och ska ha all heder av sin prestation och pallplats (trea). Detsamma gäller Stefan Magnussons Yasuo som var ute på djupt vatten klassmässigt men gjorde en utmärkt prestation även han (trea).


Madelene Johnns Miss Fortune hade otur (hon tävlade i Borås) och hittade inte ut ur boxen i tid, så segerraden blev bruten. Men hon kommer igen!


Bella Ciaos och Better Call Sauls syster Say Grace (Lone Kvistbo heter matte) gjorde den kanske allra bästa prestationen av våra uppfödningar på Kallerup. Hon kom in tvåa (efter supertalangen Naga Viper som visade upp överljudsfart den här dagen) och tiden 29,22 är bara två tiondelar från pers trots att Gracey inte startat på mer än en månad och är mellan löp och valpvecka. Toppen!


Nina berättade dessutom att hon fick se ett par av Il Divo-valparna träna –– både Kenneth Bendtsens Benzema och Tina Gingsjös Rapinoe såg fantastiskt fina ut på banan.


Ja och en bra avslutning på veckans inlägg är förstås att nya valpkullens pappa Joe Black Globe Glass vann sitt lopp på en riktigt grym tid!


Vi hörs igen snart och lycka till på SM ni som ska dit.

128 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Kommentar


Hej! Jag har nyligen varit tvungen att avliva min servicehund som var en border collie. Nu söker jag en ny hund som kan axla uppdraget att bli min servicehund. Vad tror ni om att ha en Whippet för det ändamålet?

mvh

Mia Berkmo

Gefällt mir
bottom of page