top of page
  • Skribentens bildArtur

Våra mest atletiska valpar hittills är här

De är kralliga och tuffa som bara den och brås på sitt muskelknippe till farsa -- Kennel Blidingias mest atletiska valpar hittills har nu sett dagens ljus och både mamma Ditzy Doo och pappa Il Divo är stolta som tusan här hemma. Ja vi också, såklart.


Ditzy Doo med sina nio valpar efter Il Divo.

Vår drömkorsning och kombo mellan Blidingia och Davantis linjer blev alltså av till slut och att döma av de första dagarna ser det riktigt lovande ut. Starka, tuffa och snabba är de redan från dag ett :-D


Fyra hanar och fem tikar. De flesta svarta med lite vita tecken, en gul tik som överraskade oss lite färgmässigt.


Tusen tack som vanligt till Malin Månsson som ställde upp med ovärderlig hjälp som valpningschef och som ju dessutom är uppfödare till pappa Il Divo. Tack som vanligt också till våra grannar och vänner Camilla & Fredrik som hjälpt till i samband med parningen.


Nu ska det bli riktigt spännande att fortsätta följa den här drömkullens fortsatta utveckling. Några namn eller något namntema har vi inte klart med ännu, de små liven kom några dagar före utsatt datum så det har varit intensiva dagar här i Bonderup.


Om intresse finns för någon av dessa underverk så gäller det nog att vara ute i tid, ett par beställningar har vi dessutom redan. Kontakta Nina på 0733-556394.Annars då? Ja det har vi knappt hunnit reflektera över, men i lördags var vi ju faktiskt iväg och tävlade på Kallerupbanan i samband med CGRC-EM där (läs mer om tävlingarna under fliken Hundkapp Öresund).


Vår bästa chans på förhand var ju Luolanto i sprint-EM, men han fick en felboxad hund över sig direkt i starten och kom sedan aldrig riktigt till som han brukar även om tiden i mål som fyra blev riktigt bra ändå 16,99. Om han hade fått fritt lopp hade han säkert kunnat ge Danish Dynamite en match, men nu blev det inte så, vi får försöka ta revansch en annan gång.


Nu var det i stället lilla räkan MB Clefairy som imponerade allra mest i vårt gäng. Hon duellerade hårt med självaste Flying Super Kid på startrakan och fick förstås ge sig till slut mot denne, men kom kom den här gången trea - ganska nära andraplatsen - slog Wilson-dottern Ripley och la ett EM-brons till sin redan tidigare digra meritlista.


Clara (i gult täcke) håller i princip samma fart som superhunden Flying Super Kid på startrakan.

Här på prispallen efter EM-bronset, med Nina & William.

Frågan är om det inte prestationsmässigt faktiskt var hennes bästa lopp i karriären? Fantastiskt bra gjort!


Flying Fifi har haft mycket stolpe-ut i sin karriär och nu hade hon otur igen när hon och klubbkompisen Good Company sprang ihop in i första böjen och sedan handlade det mest om att försöka reparera skadan så bra som möjligt. Trea i EM låter bra, men det var bara tre hundar i loppet...


Flying Fifi på bronsplats i mixed-EM över 460 meter.


Bara tre startande var det även i Puppy-EM och här var dansktränade importen Max som startat en del förut i en klass för sig själv. Men bakom honom gjorde vår debuterande uppfödning Say Grace (Lone Kvistbo tränar) ett riktigt bra första lopp med tanke på att hon är mellan löp och valpvecka.


Det såg riktigt lovande ut för dottern till Ditzy Doo och Greycraft Lego och det var mycket kul att se ännu en kull debutera på banan!


Vår egen helsyster Bellas Ciao, som även hon är mellan löp och valpvecka, var den här gången en bit bakom syrran i mål, men Bella som är storvuxen hade betydligt svårare att hantera svängarna på Kallerup i sin debut. Hon behöver lite mer tid, helt enkelt.


Say Grace (vitt täcke) slog syrran den här gången.

Bella Ciao in action.

Båda tjejerna på prispallen, med Lone och Nina.

Glada tränare med sina debutanter.

Lilla Akali/Lova (vår whippettalang) var som vanligt med för att se och miljöträna och fick hålla mormor Inga-Lill sällskap under tävlingsdagen.


Ett extra varmt tack till Kallerup VF för gratulationen på vår bröllopsdag (och den fina buketten) i samband med en av prisutdelningarna! Det uppskattades stort!


Nu laddar vi för hemmatävlingarna på Tommarsbanan Midsommardagen. Just nu har vi lite svårt att fokusera på tävlingsverksamheten, men vi har trots allt några hundar som ska få tävla på hemmabanan innan det är dags att ta en paus och fokusera på valparna och njuta av sommar och lite ledighet.


Hoppas att vi ses i Tommarp på lördag!

255 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page