top of page
  • Skribentens bildArtur

Uppfödarseger i Jysk Derby

My Little Pony-kullens drottning Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) har gjort comeback på banan och det med besked. I lördags slog Anette Mortensens stjärna till och vann Jysk Derby (Bjerringbro) på sprint.

Sweetie Belle & Anette Mortensen efter segern i Jysk Derby på Jylland. Foto: KVF

Det var Sweetie Belles 14:e seger och bland framgångarna finns danska Puppy Derby, CGRC Puppy, danskt mästerskap för tikar, Kallerup Cup och EM för tikar. Ruggigt starkt!


Vi gratulerar ägare och tränare och är väldigt glada över att den här tjejen hamnade på rätt plats i tillvaron :-) Och vi håller förstås tummarna för fler framgångar framöver.


På pluskontot för vår uppfödning räknar vi från helgen som gick också in en fin tredjeplats i årsdebuten för familjen Aaltos Primrose (Killishin Jamar-Kacela) i "Tidsjakten" på Åkers Kanal.


Inga tävlingar för oss den här helgen, men Nina och William var iväg en sväng och tränade hemma på Cimbria inför kommande äventyr den här säsongen.

William och Clara gör sig redo för träning.

Chill'n Chilali som verkar vara på väg mot en formtopp följde upp segern förra helgen på Kallerup med att sprinta (solo) på fina 18,46 och nu får Nina hitta en lämplig matchning för henne framöver.


Ditzy Doo fortsätter att utvecklas positivt träningsmässigt och sprang runt på sin bästa tid hittills, 18,80. Nu hoppas vi bara att hon kommer ur boxen med rätt kroppsdel först nästa gång det är allvar :-D


Flying Fifi fick en raka (tur och retur) och såg fin ut - dessutom verkar det som om allt är bra med henne efteråt vilket ju är huvudsaken. Ett lyckat första släpp efter rehab alltså och förhoppningsvis fortsatt stegvis upptrappning av träningen nu.


MB Clefairy startade bakom box i ett licenslopp som stödhund och tiden är därför av underordnad betydelse, men hon såg bra ut och kom först i mål. Valpveckan närmar sig dessutom så förhoppningsvis är hon snart redo för tävling igen och tillbaka i sin normala form.


Slutligen fick vår påläggskalv Loulanto en kurva och såg mycket fin ut till lillhusse Williams stora glädje.

Både William och Louie tyckte att dagens träning var riktigt kul.

Det var allt för den här gången. Vi har valt att avstå det aktuella Sprintderby-meetinget på Åkers så nästa äventyr blir troligen i Borås om två veckor.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page