top of page
  • Skribentens bildArtur

Uppfödarseger även på Åkers

För andra veckan i rad kunde vi fira att en av våra uppfödningar vunnit. Den här gången var det en hund från kullen mellan Killishin Jamar och Kacela (vår första) som slog till.


Familjen Aaltos fina Primrose hade hunnit få ett lopp i kroppen i samband med förra veckans kvalheat till Sprinterderbyt och den här veckan var hon mogen att vinna på Åkers Kanal efter en stark prestation utvändigt om favoriten Motown.

Primrose efter segern på Åkers. Foto: SHS

Systern till bland andra Cressida och Katniss har haft lite stolpe ut med en väldig massa andrapris (tio) i karriären men fick nu ta sin tredje seger och håller hon den fina formen så kommer det säkert fler. Vi tackar familjen Aalto för den fina omvårdnad Primrose får i vardagen och gratulerar till framgången!


Här hemma har det handlat mycket om träning och förberedelser inför tävling, både av egna hundar och av hemmabanan Cimbria. Nina var iväg på städ-och-fix-dag i lördags och under söndagen var det träning som gällde.


Ditzy Doo gjorde ett riktigt fint banjobb igen, den här gången på 18,67 (dagsbästa) och såg jättefin ut hela vägen. Tyvärr fick hon en mindre sträckning vid harstopp och får därför stå över Borås nästa vecka för säkerhets skull.

Ditzy fortsätter att träna på bra!

Clara (MB Clefairy) fortsätter vi hålla igång med träning i väntan på att löpsegheten ska släppa och nu blev det en 20,65 i utdelning. Fortfarande en liten bit över hennes normala kapacitet, men på rätt väg.

William och Clara efter väl uträttat jobb.

Effie Trinket gick också ett fint träningsjobb på 19,14, ungefär i linje med förväntningarna.


Till sist fick Flying Fifi och vår påläggskalv Luolanto var sin kurva och båda skötte sig strålande. Fifi följer rehabplanen till punkt och pricka och närmar sig allt mer sin tävlingsdebut.

Mormor fick låna Louie av William en stund :-)
...men bara en stund... :-)

Chilla fick stanna hemma med pensionärerna för att ladda inför nästa veckas tävling, hon har både tränat och tävlat flera veckor i rad på sistone och behövde en liten paus.


Nu hoppas vi på fina lopp för Chilla och Clara i Borås nästa helg!

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page