top of page
  • Skribentens bildArtur

Två vinnare – en Själlandsmästare

Det började lite oturligt för oss vid lördagens tävlingar på Kallerupbanan, men när dagen var över hade vi ändå vunnit två lopp och tagit hem en titel i Själlandsmästerskapen. Så det blev ju en riktigt fin tävlingsdag till slut.


William, Nina och Louie Själlandsmästare för andra året i rad.

Vi börjar med Själlandsmästerskapen, där Luolanto var med på medeldistans för hanar – och mötte bland annat två riktigt tuffa motståndare i Sirloin, som nyligen vunnit på distansen på 28,64 och framför allt klubbkompisen Mad In Motion som ”Louie” mött ett flertal gånger utan att kunna besegra.


Men nån gång ska ju vara den första och Louie gjorde ett stark lopp trots tre veckors tävlingspaus (28,98) samtidigt som Mad In Motion och Sirloin i ärlighetens namn sinkades lite på grund av att de knuffade lite på varandra.


Men racing är racing och Louie fick alltså äntligen vinna mot Mad In Motion! Sjätte segern för säsongen efter att ha torskat ett antal gånger mot kanoner som Danish Dynamite och just Mad In Motion. Det är tufft i toppen här nere i Öresundsregionen.


Dessutom blev Luolanto Själlandsmästare för andra gången i rad! Förra året vann han på sprint – den här gången på medeldistans. Och som lök på laxen fick han sin femte M1-klassning och därmed elitdiplom även på medeldistans, vilket var ett av säsongens mål. Tjoho!


Seger blev det också för Bella Ciao (Greycraft Lego-Ditzy Doo) som gjorde ett kanonlopp, under 17 sekunder för första gången på sprint (K2 -- lite snålt, men ändå) och andra raka segern. Riktigt kul. Nu har hon hittat farten på allvar!


Nina med Bella Ciao som tog andra raka segern.

Syrran Say Grace (Lone Kvistbo äger och tränar) gjorde en riktigt strong insats även hon trots att hon mötte supertuffa tikar i tjejernas Själlandsmästerskap på medeldistans. Åt vindsnabba Silverhill Josie fanns inget att göra, men ”Gracie” var inte långt efter och framför allt sänkte hon än en gång sitt "pers" på distansen, nu med tre tiondelar till 29,04. Bravo!


Lite extra kul för Nina var att hon i detta lopp fick äran att vara handler åt Karin Milling, som äger och tränar Silverhill Josie. Så det blev alltså tre gånger överst på pallen för Nina.


Nina som handler till vinnaren Silverhill Josie – och på andra plats Lone Kvistbo och vår uppfödning Say Grace.

Det kunde dock blivit fyra. För loppet som inledde tävlingsdagen, Själlandsmästerskapet för unghundar över medeldistans, fick tyvärr brytas efter lite drygt 300 meter, då en hund vänt och börjat springa åt fel håll. När loppet bröts hade Better Call Saul (”Duplo”) precis dundrat till ledningen och såg ut att vara på väg mot sin första seger.


Otur förstås, men viktigast att att alla hundar var hela och friska efter loppet. Det kommer alltid nya möjligheter.


Vi hade även MB Clefairy till start i Själlandsmästerskapet för whippetveteraner. Men hon är lite seg på grund av att hon är mellan löp och valpvecka, så det gick inte att slå sig in på pallen den här gången.


Under söndagen var Nina på Cimbria och förberedde banan för kommande helgs tävlingar. Samtidigt fick Perissa Bay träna ett varv och det såg enligt uppgift riktigt bra ut.


Perissa Bay spanar ut över Tommarpsbanan.

Dessutom var det extra kul att ett helt gäng av våra grey- och whippetvalpar såg taggade ut på släphareträningen. Det värmer alltid ett uppfödarhjärta.


Under den senaste veckan har förresten ännu en av valparna efter Il Divo och Ditzy Doo, nämligen Blidingias Neymar, hittat ett nytt hem. Det innebär att det bara finns en kvar till salu: Blidingias De Bruyne.


Sedan tidigare har vi ju bestämt att Blidingias Mo Salah blir kvar hemma hos oss, vilket för övrigt passar extra bra en sån här dag då den "riktige" Mo Salah just avgjort matchen mellan Liverpool och Manchester City. :-D Något som lillhusse William garanterat aldrig kommer att glömma.


Hoppas vi ses på Tommarpsbanan på lördag!

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page