top of page
  • Skribentens bildArtur

Två segrar avslutade säsongen

Säsongsfinalen 2022 blev en riktig höjdare för Blidingia Racing. Luolanto lyckades vinna ett av huvudloppen – Stald Amazone Cup över 460 meter. Dessutom fick MB Clefairy äntligen sätta pricken över iet för sin första säsong som veteran.


William och Louie vann säsongens sista lopp.

Luolanto har haft en magisk säsong och förmodligen den bästa någon av våra hundar lyckats genomföra, möjligen i konkurrens med sin morbror Il Divos första veteransäsong då han vann sex lopp och var på pallen nio gånger av tio. Mustang Sally är också en utmanare med sin första säsong 2012 då hon vann sju lopp och blev bl a dansk mästare.


Louie är dock snäppet vassare. Åtta segrar och 17 av 18 starter på pallen. Dessutom banrekord på Mariedal Park (Alingsås) över medeldistans, snabba 17,99 (bara sju hundradelar över sitt eget banrekord) på Tommarpsbanan, 16,21 på Kallerupbanan, vilket är femte bästa tiden någonsin där och massvis med häftiga prestationer, däribland en andraplats i Svenskt Avelslopp, slagen med blott en hundradel av brorsan Avellano.


William och Louie på väg till start.

Bland segrarna finns klassiska Östersjöpokalen, Själlandsmästerskapet på medeldistans och nu senast, som avslutning på säsongen, Stald Amazone Cup, även det loppet på medeldistans.


Det sistnämnda loppet förtjänar några extra ord. Ovanligt nog fick Louie nämligen inte en lika blixtsnabb start som vanligt och som om det inte var nog så ställde sig en konkurrent (se bilden) i vägen så att han inte kunde dra igång sin acceleration direkt heller.


Louie (svart täcke) fick ingen lätt start på loppet... men som han tog igen det sedan! Foto:Ib Borg

Att han ändå kunde vinna loppet till slut är i våra ögon värt en liten bragdmedalj.... vilken kämpe han är! Snacka om vinnarskalle :-D


Segern räckte till en andraplats i Årets Hund på Kallerup och då blev han dessutom bästa hane, eftersom det var tiken Black Baccara Rose som vann titeln.


Segern räckte också, men ett par ynka poängs marginal, till segern i Cimbria HKs eget klubbmästerskap för greyhounds.


På vägen fram har Louie dessutom lyckats säkra elitdiplom på både sprint och medel samt ett silverdiplom. Han har vunnit över 272 meter, 310 meter, 460 meter, 492 meter och 506 meter. Grymt jobbat!


Men frågan är om inte MB Clefairys seger värmde mest ändå? Gamla damen som blev mamma i vintras och numera är veteran har tävlat i allra tuffast möjliga konkurrens här ner i den södra regionen under hela året och tagit en massa pallplaceringar – inklusive en tredjeplats i Öresundscupen. Men för första gången i sin karriär såg hon ut att få stänga en säsong utan en seger.


Clara kopplar greppet. Foto: Ib Borg

Då slog hon till på medeldistans i Kallerup. Med vinnarskalle och styrka kämpade hon ner motståndet och orkade sätta nosen först på mållinjen en gång till. Det var lök på laxen, grädde på moset och lite extra krydda på racinglivet. Härligt!


Dessutom två segrar för William som njöt i stora drag.


Lördagens skörd på Kallerupbanan.

Better Call Saul som dragit i gång säsongen sent fick tidig vintervila och slapp tävla den här dagen, men syrran Bella Ciao fick starta. Hon var med i täten in i sprintsvängen, men fick ett par rejäla knuffar och så var den dagen förstörd. Men hon kommer igen efter vinterpausen!


Bella (svert täcke) fick en rumpa framför sig i svängen och det kostade ett stopp. Nästa år blir hon tuffare. Bild: IB Borg

Annars då? Kul med valpträff på Kallerupbanan – se bild på ett kärt återseende mellan två syskon ur kullen mellan Il Divo och Ditzy Doo – och här hemma fick vi under söndagen ta farväl av sista valpen som var till salu, Blidingias deBruyne, som nu fått ett eget nytt hem.


Valpträff på Kallerup.

Därmed har vi bara Mo Salah kvar själva och han får ett tag framöver nu bo tillsammans med Luolanto och lära sig vad han behöver veta om hur man vinner lopp.


15 segrar blev det totalt den här säsongen och det vi mycket nöja med såklart. Men vi återkommer som vanligt med lite mer siffror och en summering av säsongen.


Tack till KVF för en härlig säsongsavslutning!

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page