top of page
  • Skribentens bildArtur

Två på pallen på hemmabanan

Härligt med tävlingar på hemmaplan igen. För första gången på länge fick vi klara oss utan att vinna själva på Tommarpsbanan, men två på pallen går ju inte att klaga på.


William, Nina och Louie vid sidan av vinnaren Bernies Jake. Foto: Lone K

Luolanto gjorde ett försök att vinna Sprintermästaren och fick som vanligt en kanonstart. Den här gången fick han dock svar invändigt av Bernies Jake och fick ta i lite extra för att ta sig förbi i svängen.


Mitt i kurvan var Louie förbi med en dryg längd — men ut ur svängen lyckades han inte hålla sitt spår, bröt ut en bit i banan in på upploppet och eftersom Bernies Jake railade hur fint som helst blev det omöjligt att ta igen förlorad mark.


Louie dock i mål som tvåa på alldeles utmärkta 18,07. Nu behöver han bara en K1:a till för att få sitt första elitdiplom.


Och tur i oturen så fick han behålla banrekordet, med minsta möjliga marginal. Jake tangerade det.


Flying Fifi är fortfarande mellan löp och valpvecka och hade varken tränat eller tävlat på medeldistans tidigare i år. När hon nu dessutom bröt ut lite i första svängen och tappade lite mark där var det inte så konstigt att hon blev lite trött till slut över 515 meter. Hon hängde ändå bra med de andra in i mål, men fick nöja sig med att bli trea.


Fifi på tredje plats efter hanarna Kazan City och Ballinakill Ian. Foto: Lone K

Clara (MB Clefairy) fick gå en träning och sprintade runt på 20,48 vilket var hennes bästa i år. Gamla morsan siktar vidare mot nya race framöver.


Och extra kul att hon (och vi) fick träffa sonen Jankos vid sidan av banan. Dottern Akali (Lova) var också på plats för att se och lära. Förstås.


Clara med kidsen Jankos och Akali.

Vad händer nu då?


Tävlingar på Kallerup till helgen är nästa hållpunkt. Egentligen handlar det om kval till danska Derbyt, men vi utgår från att det blir graderade lopp till Louie och Fifi, för de kommer tyvärr inte att kunna delta på själva Derbydagen.


Finaldagen är nämligen samma helg som Avelsloppet i Alingsås och målet är att delta där med Louie.


Så efter helgens äventyr i Danmark siktar vi alltså mot semifinalerna i Svenskt Avelslopp och planen är att både Fifi och Clara följer med till SDA-GHK:s tävlingar.


Unghundarna Bella och Duplo fick en paus den här helgen. Duplo har vi inte jättebråttom med och Bella har börjat löpa, så hon får också ta det lugnt ett tag nu, precis som syrran Say Grace hemma hos Lone.


Nu väntar vi på helgens startlistor! Ha det så gott till nästa gång.

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page