top of page
  • Skribentens bildArtur

Två på pallen i cupfinalerna

Så var det alltså dags för finaler i Öresundscupen som vi samlat poäng till på Kallerup och Cimbria under hela säsongen. Vi lyckades få två hundar på pallen i de tre stora finalerna och det kan man inte annat än vara mycket nöjd med.


Bella Ciao snabbstartade till spets i Skånerookien men fick till slut nöja sig med andrapriset. Bild: René Rasmussen

Topp tre i Öresundsregionen är minsann inte illa, särskilt med tanke på vilka ruggigt fina hundar här finns i de olika raserna och på de olika distanserna.


Luolanto har krigat i sprinttoppen hela säsongen och under en stor del av den har danskägda irlandsimporten Danish Dynamite varit lite för bra. Så blev det även den här gången, även om marginalerna minsann var extremt små.


Louie hade ledningen över hela bortre långsidan och genom nästan hela svängen, men in på upploppet bröt han ut två-tre spår och det räckte för att tappa till tredjeplatsen.


Avståndet till tvåan dock bara två hundradelar och till vinnaren åtta hundradelar! Tajt värre!


Alla tre fick K1-klassningar, förstås -- sprinteliten i den här regionen är fantastiskt stark -- och för Louie innebar det nionde K1:an. En till ska vi väl hinna med i år.


I medeldistansfinalen hade vi ingen hund med den här gången, men där fanns det absolut inget att göra åt hemmahunden och klubbkompisen Mad In Motion.


Däremot hade vi förstås vår whippetstjärna och numera veteran MB Clefairy med i whippetfinalen och där kom hon trea. Vilket var absolut maxutdelning sett till hur hon presterat under säsongen i den extremt tuffa konkurrensen på elitnivå.


I dagens sista lopp ställde vi upp med våra båda rookies och unghundar Bella Ciao och Better Call Saul tillsammans med syrran Say Grace (Lone Kvistbo tränar) i ett rookielopp där mycket mer rutinerade irländaren Sirloin, som nyligen gjort best of year på 460 meter hemma på Kallerup, inte skulle gå att slå på papperet.


Han hade lite av en straffspark och slog mycket riktigt in den.


Bella Ciao gjorde dock ett mycket tappert försök, tog ledningen och höll den i nästan 300 meter av de 515, men fick nöja sig med andraplatsen. Better Call Saul löpte lite orutinerat och knuffade på Say Grace så dessa båda kom aldrig riktigt in i matchen, men avslutade ändå starkt.


Totalt sett resultat vi måste vara nöjda med i denna fina hemmatävling på Tommarpsbanan.


På Åkers tränade vår uppfödning Serenity på en tid under 19 på 320 meter och visade att hon börjar hitta farten nu efter löp/valpvecka. Nästa år!


Nu laddar vi om batterierna för tävlingar på Kallerupbanan nästa helg.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page