top of page
  • Skribentens bildArtur

Två på pallen i Borås

Egentligen skulle vi ha en mellanhelg i tävlingsprogrammet inför det kommande derbymeetinget i Danmark och Avelsloppsmeetinget i Alingsås. Men eftersom vi ändå skulle leverera tidningar så hängde Nina på Jeanette (Rosberg) till Borås, som fått ihop ett riktigt fint tävlingsprogram.


MB Clefairy (Clara) hade äntligen fått ett lopp som såg passande ut klassmässigt och även om syrran Eevee (Årets Whippet 2018) och brorsan Bulbasaur som väntat var lite för bra så skötte hon sig strålande och kom in som trea, vilket betydde att lillhusse William kunde glädja sig åt både prispall och en liten pokal vilket vi tackar loppsponsorn MB Hund och Hobby för. Ovärderligt :-)William och Clara laddar för start.

...och fick kliva upp på prispallen! Foto: 7HS

Clara lär nu dessutom ha samlat ihop till ett elitdiplom, vilket är minst lika kul.


William hade förresten även i övrigt en härlig dag, särskilt som Jeanette och Nina fixat en myshörna till honom i bussen där han kunde softa mellan varven.William softar mellan loppen.

Chilla (Qetesh Chill'n Chilali) gjorde exakt vad vi förväntat oss av henne på ofördelaktigt kort distans och kom i mål som tvåa på en för dagen helt okej tid. Givetvis tog hon trasan vid harstopp, men då var det ju så dags. Hur som helst behöver hon både lopprutin och underhåll av formen så det blev helt perfekt för henne att få springa av sig lite.


Dessutom fick Katniss ett träningsjobb inför kommande starter i Danmark och allting fungerade perfekt, så nu kan de äntligen bli årsdebut för henne nästa helg! Då tar vi även med oss Il Divo över till Kallerup.

Tanken är att Rally, Clara och Chilla går till Alingsås i stället.


I lördags kunde vi glädjas åt att se Cesar Flickerman (Heidi och Jesper) överst på pallen i Bjerringbro. Han såg riktigt taggad ut över mål, dessutom. Kul!Jesper och Flicker överst på pallen! Foto: Helle Mogensen


Cressida (Dala Greyhound Racing) hade emellertid ingen tur i Borås. Hon var som väntat snabbast ur box, men fick en rejäl knuff in i svängen och så var det roliga över för den här gången. Men hon såg glad ut ändå när hon kom först till harstopp efter att resten av fältet trasslat till det i kurvan efter mål, så humöret är det nog inget fel på :-) Nästa gång!


På Åkers noterade vi att Ditzy Doo tränat på en låg 19-tid för andra veckan i rad. Kanske dags för årsdebut snart.


Det var allt för den här gången. Nu laddar vi för de spännande tävlingarna runt månadsskiftet!


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page