top of page
  • Skribentens bildArtur

Två hundradelar från en klassisk seger

Ibland är racinglivet extra tufft... för att komma två hundradelar från en klassisk seger efter att ha varit i ledningen fram till mållinjen, det gör ganska ont en bra stund. Men när vi fått smälta detta kommer vi förstås att vara väldigt stolta över Luolantos andraplats i Svenskt Avelslopp 2022.


Så här jämna var Avellano och Luolanto på väg över mållinjen. En halv nos fällde avgörandet.

Kort före mål var Louie (gult täcke) fortfarande lite före.

Vi får ändå komma ihåg att vi egentligen inte hade tänkt att starta med tanke på att Louie är vassast på kortare distanser. Men nu står vi här efter de här två veckorna med ett banrekord på 506 meter efter segern i semifinalen och en andraplats i finalen.


Och han fick stryk av brorsan Avellano (så segern gick till Kennel Davantis ändå -- som tog en dubbel!!) och det är bara att gratulera en värdig vinnare till en imponerande finalseger och förstås uppfödaren till en fantastisk kull.


Il Divo kom trea i Svensk Avelslopps final efter sin bror Enemel Noir. Nu är systersonen Louie alltså ett snäpp bättre med en andraplats. Sedan har vi ju i och för sig redan vunnit loppet en gång som uppfödare (Cressida) – så det är bara att försöka smälta besvikelsen och ta nya tag.


Det enda man möjligen kan vara bitter över är att de två hundradelarna var skillnaden mellan en elitklassning (M1) och en M2:a i ett klassningssystem som för länge sedan överlevt sig själv.


I övrigt är det bara att gratulera arrangerande SDA-GHK till ett mycket fint genomfört meeting. Det är alltid lika trevligt att tävla på Mariedal Park.


William och Louie presenteras för publiken.

William, Nina och Louie.

Blommor, diplom och buckla.

Flying Fifi fick en knuff i starten och kom aldrig in i sitt sprintlopp som dessutom vanns på banrekordtid, så det var inte riktigt hennes race den här gången. Bara att glömma och ladda om för nästa lopp.


Fifi (svart täcke) kom aldrig in i loppet.

MB Clefairy tog starten mot mycket tuffa konkurrenter och fick kliva upp på pallen (trea) efter ännu en elitprestation som gammal "morsa", vilket vi är oerhört förundrade över. En unik whippettik som aldrig upphör att förvåna med sina starka prestationer.


En stjärna på så många sätt: MB Clefairy.

Dottern Akali (Lova) var med som vanligt för att se och lära och skötte sig exemplariskt.


I lördags var Nina på Tommarpsbanan och lyckades få till ett licenslopp, i vilket båda systrarna Bella Ciao och kollega Lone Kvistbos Say Grace gick. Båda fick sina licenser godkända och vi har nu alltså två tävlingsklara hundar ur kullen mellan Greycraft Lego och Ditzy Doo.


Det ska bli kul att se vad de går för på banorna så småningom.


Bella Ciao (rött täcke) och Say Grace (svart täcke) är klara tävlingshundar!

Brorsan Better Call Saul (Duplo) fick ett träningsvarv och fortsätter närma sig licensmognad, sakta men säkert.


Nu tar vi lite välförtjänt paus från tävlandet i nästan två veckor, nästa mål blir med största säkerhet CGRC-tävlingarna på Kallerup.


Vi hörs snart igen!!


103 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page