top of page
  • Skribentens bildArtur

Trippel i segrar – och revansch för Louie

Ja vad ska man säga? Racinglivet är som en berg-och-dalbana men den här lördagen hemma på Cimbria var det en tävlingsdag att minnas mycket länge. Vi vann tre lopp plus en andraplats med mersmak. Och Luolanto fick lite revansch i sprintloppet.


Nina, William och Louie efter segern i Vintersprinten. Bild: Cimbria HK

Det är svårt att gradera vad som var roligast eller störst. Att Louie fick revansch efter att ha fått stryk ett par gånger på rad? Att den enda av våra hundar som inte vann fick stryk med en hundradel? Att vi hade tre uppfödningar till start -- två av dem vann och den tredje föll med bara två hundradelar efter en krock som väl kostade minst 10 meters markförlust?


Det var helt enkelt väldigt mycket att vara glad över.


Men vi tar det väl ett lopp i taget.


Luolanto hade i sina två senaste starter gjort ruggigt bra prestationer men ändå inte fått vinna. För två veckor sedan var fenomenale Dansih Dynamite en liten bit före och även allt bättre Blinded By Science fick en nos före på mållinjen.


För en vecka sedan blev Louie tvåa trots femte snabbaste tiden någonsin på Kallerup. Problemet var bara att grymme Blinded By Science var tredje snabbast i historien!!


Men nu fick Louie -- den här gången -- revansch på Blinded By Science och vann Vintersprinten hemma på Tommarpsbanan på mycket starka 17,99. Helt magiskt!


Så till våra unghundar. Better Call Saul (Greycraft Lego-Ditzy Doo) slog till med sin karriärs första seger härom veckan när han vann Själlandsmästerskapet för unghundar på Kallerupbanan. Nu tog han sin andra raka i ”Vi i femman”.


"Duplo" överst på pallen i "Vi i femman". Bild: Cimbria HK

Spets och slut, som man säger på Jägersro. Tiden var väl inte så fenomenal, men 18,82 för en orutinerad unghund som dessutom nog är bättre på längre distanser är absolut inte något att skämmas över. Snarare tvärtom.


Syrran Bella Ciao har hunnit samla på sig lite mer rutin är brorsan. Nu slog hon till med en pangstart, fick kämpa hårt för att hålla nosen före ett par riktigt vassa motståndare och vann på 18,49. Vilket under många år har varit en K1-tid på Tommarpsbanan, men så icke nu när vi har några av Nordens bästa sprinthundar här nere i den södra regionen.


Nina och Bella efter dagens tredje seger. Bild. Cimbria HK

Nu var det tredje segern för Bella, som dessutom varit på pallen nio av sina elva starter. Då här det till saken att de första tre-fyra starterna var mellan löp och valpvecka.


Ytterligare en syster startade i lördags. Lone Kvistbo-tränade Say Grace tog ledningen, men blev lite rädd när store Ballinaklill Ian kom dundrande utanför henne in i svängen -- och bromsade till. Hon tappade tio-femton meter på den incidenten men reparerade ohyggligt starkt och var bara slagen med två hundradelar (!!!) i mål på 515 meter.


Say Grace och Lone Kvistbo på andra plats. Bild: Cimbria HK

Gracey kommer att bli extremt spännande att fälja nästa säsong då hon helt enkelt måste prova 550 meter. Och kanske så småningom även längre?


Hittills har den här parningen, med Kennel Greycrafts extremt lovande unghund som tyvärr blev skadad alldeles för tidigt, varit absolut klockren :-D


Vår whippetdrottning MB Clefairy har blivit mamma till en härlig kull valpar som ser fantastiska ut och som nu går som små kanonkulor i släphareträningen -- och är ju veteran numera. Men oj vilket lopp hon gjorde i lördags.


MB Clefairy ("Clara") med Nina och William på andra plats. Bild: Cimbria HK

Ovanligt nog missade hon starten lite, fick sedan tredjespår runt hela svängen, men var ändå bara en hundradel (!!) från att fixa vår fjärde seger för dagen. Vilken järnlady!!!


Ja det var en dag att njuta av länge, som ni förstår.


Ännu roligare var det sedan att se både whippetuppfödningar och valpar ur Ditzy Doos kull med Il Divo sträcka på sig lite efter tävlingarna. Där har vi onekligen något att leva på och drömma om under vintern som kommer.


En tävlingsdag kvar för oss 2022 –– på Kallerup nästa lördag. Sedan är det välförtjänt vintervila.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page