top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre systrar efter Il Divo på pallen

Uppdaterat: 22 apr.

Säsongen 2024 är äntligen i gång! För Kennel Blidingia började den på ett riktigt härligt sätt med fina framgångar på Kallerupbanan. Framför allt genom att tre systrar efter Il Divo och Ditzy Doo tog hem hela prispallen i Greyhound Childs vandrepokal.


Tre syskon på pallen: Rapinoe, Miedema och Sawa.

Rapinoe (tränad av Christina Gingsjö) vann före Miedema (Lone Kvistbo) och Sawa (Susan och René Rasmussen).


Tre olika valpköpare, tre härliga tikar som årsdebuterade på ett strålande sätt.


Inte att undra på att Nina, som fick låna pokalen en stund för att fira uppfödartriumfen, var strålande glad... Liksom förstås även Artur, förstås. Men han höll ju i kameran.


Tina Gingsjö och Rapinoe med pokalen.

...som även Nina fick låna en stund :-)

Il Divo gick som bekant tyvärr bort under vintern, lämnade oss för att jaga harar på de evigt gröna ängarna. Men hans barn gör vad de kan för att hedra hans minne, det är minsann tydligt. Just för att Kungen av Bonderup inte finns bland oss längre värmde det extra mycket att få se hans döttrar på prispallen.


Rapinoe – en riktigt snygg tjej...

Sonen Benzema (Kenneth Bendtsen) startade i storloppet Fordham Road Memorial, men fick tyvärr ett riktigt uselt lopp, skickades långt ut i staketet i första sväng av en konkurrent och det är bara att glömma. Han kommer snart tillbaka till prispallen även han.Benzema är rätt snygg han också...

I samma lopp fanns även Lone Kvistbos Say Grace (Greycraft Lego–Ditzy Doo), som även hon fick ett hopplöst jobbigt lopp och tvingades kryssa mellan hundar hela vägen. Hon kämpade ändå storstilat och var bara en dryg tiondel från pallen.


Två andra syskon till Il Divo-systrarna – vår egen Mo Salah och Susan och Renés Viera da Silva – tränade efter tävlingarna och gjorde det riktigt bra.


Mo Salah, som vi kallar Charlie här hemma, gick en medeldistanstid som bådar gott för framtiden (han har bara sin fulla licens kvar att ta, solon blev klar härom veckan) och Silva brisade runt Kallerupbanan som om hon aldrig gjort något annat och klarade svängarna finfint.Charlie (Mo Salah) på språng under sin träning...

... och här tränar syrran Viera da Silva


Charlie (Mo salah) efter träningen. Visst är han lik pappa Divo!!!

...och här med Nina.

Vi hade förstås även några whippets i elden. Inga-Lills lilla Lova (inte så liten längre...) eller Akali som hon heter "på riktigt" gjorde ett fantomlopp och var länge i ledningen, men fick lite knuffar i svängen och tvingades till slut släppa en av de danska konkurrenterna förbi sig.


Men hon var stark tvåa i mål, på en K05-tid (nya klassningar i år, men borde vara en elitklassning känns det som). Fantastiskt stark årsdebut!


Lova hade brått in på banan.... "Häng med nu matte", liksom...

...och in i svängen var hon i ledningen!!!

Till slut blev det en stark andraplats för Lova/Akali och Inga-Lill.

I samma lopp gjorde både syster Miss Fortune och mamma MB Clefairy (båda tränade av Madelene Johnn) utmärkta prestationer lite bakom de båda första som var en bit före i mål.


Madde Johnn och Nina med Miss Fortune och MB Clefairy.

Better Call Saul (Greycraft Lego–Ditzy Doo) bor numera hos Heidi & Jesper i Danmark och inledde Kallerupsäsongen helt okej med en andraplats.


Better Call Saul jagar Cherry Bomb.

Vi tackar våra danska vänner för en härligt fin och väl genomförd årspremiär på Kallerup och våra Cimbriakolleger för trevligt sällskap på banan.


Nu fortsätter vi att jobba för en trevlig premiär även hemma på Tommarpsbanan i maj.


Starten i Fordham Road Memorial. Say Grace (vitt täcke) är skymd i mitten och Benzema i gult täcke, tvåa från vänster.

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page