top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre segrar och tre pallplatser för Ditzybarnen

Idag skålade vi för Ditzy Doo efter tävlingarna på Kallerupbanan. Hennes barn tog nämligen tre segrar och dessutom två andrapris och ett tredjepris. Benzema var dagens snabbaste på medeldistans och Rapinoe kom tvåa i storloppet Copenhagen Cup!


Skål för en fin tävlingsdag Ditzy Doo!

Det blev en riktigt fin dag för Kennel Blidingia på Kallerupbanan, där vi hade en hel flock hundar till start. Inte bara greyhounds utan även en whippet.


Vi börjar med vinnarna. Benzema (efter Il Divo) tog starten med besked och imponerade stort när han brisade runt på 29,36, dagens bästa tid på medeldistansen, och besegrade bland andra förra tävlingsdagens storloppsvinnare Black Puma på kuppen.


Benzema på väg mot seger.

Kenneth och Trine har gjort ett toppenjobb med att få honom i form och det ska bli riktigt spännande att följa honom framöver under säsongen.


Kenneth Bendtsen med familj och med Benzema förstås.

Högst upp på pallen kom även Lone Kvistbos Say Grace, som vann sitt medeldistanslopp på 29,50 – med stor marginal till konkurrenterna. Say Grace är från den Ditzy Doos försdta kull med Greycraft lego som pappa.Say Grace på väg mot seger....
...och här överst på pallen med matte Lone Kvistbo.

Från samma kull är även Better call Saul som numera tävlas av Heidi Föhns och Jesper Sötofte. ”Duplo” vann sitt sprintlopp på ett fint sätt på goda 17,21.


Better Call Saul vann sitt lopp!

I samma lopp kom förresten Vieira da Silva (efter Il Divo) fyra i sin allra första start. Nästa gång är hon säkert på pallen!


Rene Rasmussen med Silva.

Andraplatserna? Den klart häftigaste var förstås Rapinoes (efter Il Divo) som trots lite strul i kurvan kom tvåa bakom Blinded By Science i självaste Copenhagen Cup! Stort grattis till Tina Gingsjö som fortsätter att skörda finfina framgångar med den här tjejen.


...här med matte Tina Gingsjö på prispallen.
Rapinoe (längst till vänster) gjorde ett kanonlopp i Copenhagen Cup.
Här är Rapinoe på prispallen.

Tvåa kom även vår egenägda debutant Mosalah (”Charlie") som tyvärr krockade ihop med syrran Miedema i första sväng så båda tappade fart – sedan fick han till slut stryk med två centimeter (samma tid) av en konkurrent. Men vi är fördstås myckety nöjda med debuten som lovar gott för framtiden.


Nina och William defilerar med Mosalah – och bakom syns Lone Kvistbo med Miedema.
Nina gratulerar vinnaren Karsten Pedersen.

Miedema (e Il Divo), tränas av Lone Kvistbo, kom trea i loppet efter den oturliga krocken i första sväng.


Susan och René Rasmussens Sawa (efter Il Divo) hade lite otur med knuffar och positioner i sitt lopp men landade ändå på en av dagens bästa sprinttider, 17,37, som fyra i sitt lopp. faktum är att den tiden hade räckt till en andraplats i Copenhagen Cup…


Sawa – till höger på bilden – fick lite positionsproblem på vägen.

I övrigt då? Jo Madelene Johnns Miss Fortune (efter Yankees Dalton–MB Clefairy) kom på en fin andraplats i sitt lopp och mamma MB Clefairy som gjort så många fina lopp för oss (men nu är pensionär hemma hos Madelene Johnn) kom också på en mycket stark andraplats.


Medelene Johnn med Miss Fortune....
...och här med MB Clefairy.

Erika Davidssons Rek'Sai från samma kull tävlade förrsten samtidigt i Borås och noterade en fjärdeplats i sin debut.


Från den senaste whippetkullen hade vi med oss Star Lord, a k a ”Dino” som fick träna en dryg kurva på Kallerup med gott resultat. Samtidigt fick han se pappa Joe Black vinna sitt lopp på banan :-)


Alexander med Dino (Star Lord) värmer upp...
...och här är Dino tillsammans med kompisen Charlie.

Vi tackar påde KVF och alla våra vaplköpare/tränare för en härlig tävlingsdag!


Nu laddar vi för nya race – hemma på Tommarpsbanan om en vecka.


Här avslutningsvis ytterligare några stämningsbilder från Kallerup:
42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page