top of page
  • Skribentens bildArtur

Tre på pallen och en uppfödarseger

Så var vi igång med säsongen även på hemmaplan! I dag var det säsongspremiär hemma på Cimbria (Tommarpsbanan på Österlen) och det gick alldeles utmärkt. Fina, spännande lopp, vackert väder och hyfsat med publik. Och god stämning i hundkappgänget.Picnic efter tävlingarna med Jeanette Rosberg och Malin Månsson (ej på bilden).


Kul också att Ystads Allehanda var på plats och gjorde ett reportage där Inga-Lill, Effie, Nina och Alex kom med på bild. Läs gärna reportaget här. Tyvärr är det dock en låst artikel.


Vi hade tre hundar till start och alla kom på pallen så det var ju egentligen en riktigt lyckad dag, men lite smolk i bägaren ändå. Rally (Rarity) var blekare än väntat trots att hon kom trea och först trodde vi att det bara var löpet (hon är mellan löp och valpvecka) som hunnit ikapp henne, men sedan hostade hon dessutom här hemma så det blir till att kolla upp det nästa vecka eftersom vi redan har Katniss på penicillinkur p g a halsinfektion. Återstår att se, alltså.


Effie Trinket gjorde ett jättebra sprintlopp, gick under 19 (18,89) i första starten för säsongen och såg taggad ut hela vägen. Kul! Åt vinnande Axelzon fanns inget att göra, han var alldeles för bra för klassen och gick dagens snabbaste tid. Men Effie såg ovanligt pigg ut som tvåa! Kul för svärmor Inga-Lill och det bådar gott för fortsättningen av säsongen!


Alex och Effie laddar upp inför tävlingarna.

Chill'n Chilali mötte två Derbyvinnare och det var väl lite för tufft för henne att stöta på sådant motstånd redan nu, men hon kämpade på storstilat, slog övriga två i loppet och kom trea! Hon behöver fortfarande lite mer rutin på breda banor eftersom hon är en utpräglad widerunner så det kostar positioner i loppet. Men styrkan är det minsann inget fel på, hon var inte långt efter derbyhundarna vid harstopp....Nina, Alex och Chilla kom trea efter stjärnhundarna Son Of Trix och Greycraft Sound. Foto: Gerty Persson

Alex & Chilla

Roligast av allt var att vår uppfödning Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally), i Föhns/Sötoftes vård - en syster till Rarity - vann sitt lopp! Hon dundrade direkt till ledningen från sin ytterbox och gick sedan inte att fånga. Fluttershy har visat allt bättre form de senaste starterna och vi håller tummarna för att hon fortsätter i samma stil!


Heidi och Fluttershy ("Agnes") överst på pallen. Foto: Gerty Persson

Clara fick också en genomkörare. Hon gick som stödhund i ett licenslopp och det såg riktigt bra ut formmässigt. Nu håller vi tummarna för att hon får ett bra lopp i Borås nästa helg!


Dit kommer vi förmodligen att anmäla även Effie Trinket och Chill'n Chilali.


Katniss får vänta en vecka till på start (men hon är frisk nu och ser läskigt taggad ut hemma på gården) och Rally ska som sagt kollas upp i veckan.


Il Divo väntar på kvalen till danska veteranderbyt. Han kommer bara att starta i Kallerup i år.


Thats it för i dag. Nu gäller det att försöka bli klar med årets första nummer av Fokus Hundkapp som ska i tryck nästa vecka. Vi hoppas kunna få med oss tidningen till Borås nästa helg!

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page