top of page
  • Skribentens bildArtur

Träningspremiär för Fifi & Effie

Helgen var tävlingsfri för Blidingia Racing, men det innebär knappast att det rådde någon brist på hundaktiviteter. Under lördagen besökte vi Cimbrias träning och passade på att rasta en hel flock.


För Flying Fifi (Fifis Whitesox-Monroe Flyer) som hunnit bli elva månader var det faktiskt första besöket på en tävlingsplats! Hon fick prova på släpharen och försökte charma Eskil samtidigt... Det gick utmärkt även om hon av förståeliga skäl tog lite tid på sig innan hon fokuserade fullt ut. Det fanns ju såååå mycket spännande att titta på.Fiffi i närkamp med trasan för första gången på banan


Fiffi och Eskil

Effie Trinket har löpt och haft en ganska behaglig vår, men nu var det dags för henne och svärmor att dra igång träningen och hon fick gå ett 320-jobb (ja, inte svärmor alltså) vilket hon skötte strålande.


Chill'n Chilali och Rarity fick gå ett sprintjobb tillsammans och gick både fort och inspirerat båda två, de kom fram till harstopp i princip sida vid sida. Fast de tyckte nog att det var lite kort... Rarity mördade dock trasan med eftertryck. Hon är mer taggad än någonsin. Tanken är att dessa två ska starta i samband med Cimbrias tävlingar 11 maj.


Clara (MB Clefairy) tyckte definitivt att det var för kort med 320 meter för när matte inte hämtade genast vid harstopp bestämde hon sig för att jogga runt ett varv till. Hon skulle kunnat starta på Cimbria, men vi tror att det blir svårt för henne att få lopp då eftersom de flesta whippar i rimligt motsvarande klass tävlar WR samma helg. Vi får väl se.


Katniss gick inte riktigt som vi förväntat oss de senaste två träningarna på Kallerup, så vi kollade upp henne och mycket riktigt fanns det en liten halsinfektion som låg och störde. Det blev en medicinkur och därmed påföljande karens, så hon får vänta med att komma ut på banorna igen tills hon är frisk och redo.


Våra danska vänner var och tävlade på Bjerringbrobanan under lördagen och där kunde vi glädja oss åt tre uppfödningar på pallen. I storloppet på sprint, som förresten än en gång vanns av nytända stjärnan Bubas Rocket, kom Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) trea efter att ha fått ett oturligt stopp i utgången av kurvan. Ännu ett starkt lopp av den tjejen.

Systern Fluttershy gick också sprint, men i ett annat lopp, och kom in på en fin andraplacering.


Tvåa blev även pålitlige Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) som sällan missar att få visa upp sig på prispallen.


Grattis till alla ägare och tränare!Sweetie Belle längst till höger - på prispallen igen.


Ett glatt besked också att det ser ut att kunna bli tävlingsdebut inom kort för på Jylland boende Apple Bloom (en ännu ostartad syster till Sweetie Belle, Fluttershy och Rarity) om allt faller på plats. Heja Lise!


Nu väntar vi bara på att de andra ska komma igång med säsongen: Rainbow Dash, "Nicke" (Finnick Odair), Cressida, Primrose & Ditzy Doo. Ska bli spännande att se er på banorna framöver!


Efter en intensiv träningsdag på Cimbria med mycket folk och många tränande hundar tar vi det lite lugnare i morgon. Men nästa helg är det race igen!


Hörs då!38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page