top of page
  • Skribentens bildArtur

Topptid av Louie i kval till Svenskt Avelslopp

Uppdaterat: 30 maj 2022

Frågan denna söndag var om Louie hade mognat tillräckligt för att fixa 506 meter på Mariedalsbanan i Alingsås. Svaret: Ett rungande ja. Med en kanontid som var den snabbaste på banan sedan 2017 vann han sin semifinal till Svenskt Avelslopp.


William, Nina och Louie mellan legendariska Wicanderbröderna. Häftigt bara det.

Vi hade en aning om att han skulle klara distansen bättre efter sin fina prestation på 460 meter på Kallerup för några veckor sedan. Men kanske inte fullt så mycket bättre. Louie tog en pangstart, drog i väg i ensamt majestät och vann på 30,44.


På köpet blev tiden noterad som banrekord, eftersom SDA-GHK gjort förändringar på sin startbox och nollat rekordställningen. Men med en tid som är den bästa på fem år behöver man kanske inte skämmas för att få ett banrekord -- och en liten tröst för den tidigare banrekordinnehavaren Elektra (30,04) är säkert att det är hennes barnbarn (dotterson) som nu tog över rekordet, så det stannar inom Davantis-familjen.


Därmed ståtar Luolanto nu faktiskt med två aktuella banrekord. Ett på Cimbria (sprint) och ett lite mer oväntat i Alingsås (medel).


Nästa vecka är det final i Svensk Avelslopp och har man varit med ett tag inom racing så förstår man att det är ett helt nytt lopp, mycket kan hända och att det absolut inte går att ta ut något i förskott. Men med en liknande prestation borde han åtminstone kunna hamna på prispallen och vi har framför allt respekt för Stockholmsbaserade brorsan Avellano (som vann den andra semifinalen) som nu har ett lopp i kroppen på Alingsåsbanan och kommer att vara ännu bättre nästa gång. Det ska bli kul att mötas för första gången!


Nästa vecka har vi för övrigt även med oss (om de får lopp förstås) både Flying Fifi som vi matchat till ett bra lopp just denna tävlingsdag och MB Clefairy.


I går (lördag) hade vi en heldag på hemmabanan med lite träning och annat. Framför allt gick vår unghund Bella Ciao ett godkänt sololicenslopp (19,22) och ännu snabbare var helsystern Say Grace som tränas av Lone Kvistbo -- hennes sololicentid var 18,98.


Bella på väg mot mål i sitt sololicenslopp.

...och Say Grace i sitt sololicenslopp.

Snart hoppas vi ha tävlingslicenser på båda syrrorna och därmed två nya tävlingshundar på Cimbria.


Brorsan Better Call Saul (Duplo) fick gå ett varv den här gången och skötte sig utmärkt, han närmar sig så smått start från box, men ligger några veckor efter sina systrar.


Duplo fick ett handsläpp och var väldigt taggad.

Snygg hund och dito matte... bortsett från mössan då.

På Åkers Kanal har vi sett att en annan syster, Serenity, också gått ett varv och börjar närma sig tävlingsfart.


Flying Fifi gick en träning hemma på Cimbria och gjorde sin bästa sprintträning hittills med 18,60 på en något tung bana. Hon var stödhund i ett licenslopp.


Fifi först i mål i licensloppet.

Clara var träningskompis till YM's Amazon och de gick ett väldigt fint head-to-head hela vägen till mål, men bumpade i varandra lite innan svängen och därför blev tiden i mål lite blygsammare än vanligt.


Clara och Amazon sida vid sida.

Inga-Lills whippetvalp Akali (Lova) och brorsan Yasuo (Jayce) gick släphareträning och skötte sig strålande. Lova börjar hålla ihop sin kropp allt bättre och Jayce ser typ redan ut som en färdig, välmusklad tävlingshund... vilken jägare!


Inga-Lill och Lova.

...och brorsan Yasuo.

I Alingsås fick Nina och William träffa ännu ett av syskonen från LOL-kullen, Rek'Sai som bor strax utanför Alingsås. Hon tränar släphare hemma, på egen sandbana, fick vi reda på.


Rek'Sai vid ett besök på Mariedalsbanan i Alingsås.

Allt som allt en härlig helg och vi håller förstås tummarna för att nästa ska bli lika kul.


Vi hörs då!


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page