top of page
  • Skribentens bildArtur

Tävlingsdebut för vår första whippetvalp

Blidingias Akali, även kallad Lova, debuterade i dag på Kallerupbanan och blev därmed första valpen i Claras kull att göra sin tävlingsdebut – med gott resultat. Samtidigt är det nu mycket nära nedkomst för vår och MB Clefairys andra valpkull. Den är beräknad att anlända i slutet av veckan som kommer.


Nina, Inga-Lill och Alex med Perissa, Lova (Akali) och Luolanto.

Lova, a k a "Sparven” – kärt barn har många namn heter det ju – men egentligen alltså Blidingias Akali, debuterade alltså i dag. Det blev en andraplats bakom formstarka och mer rutinerade Devaj 1976 Kenya.


Lova skötte sig utmärkt, gjorde en bra start och krigade sida vid sida med Kenya på startrakan, bronsade kanske till lite orutinerat in i svängen, men höll farten bra sedan och var inte alls stort slagen i mål.


Inga-Lill och Lova (Akali) tvåa efter Devaj 1976 Kenya.

Tiden blev 18,50 och belönades med en K11.


Samtidigt ser mamma Clara nästan sprickfärdig ut här hemma. Vi håller tummarna för att allt går bra och att vi kan välkomna ett gäng nya valpar här hemma till helgen. Pappa är som bekant Joe Black Globe Glass – och han vann själv lopp i dag på Kallerupbanan på utmärkta 17,68 (K07).Enligt uppgift är fler av Claras valpar nu på väg att närma sig tävlingslicens. Vi håller tummarna!Madelene Johns Miss Fortune har t ex tagit sin sololicens , i Borås. Grattis!


Vi hade bara två tävlingshundar med oss till Kallerup den här dagen. Bella Ciao är i sin valpvecka nu och Better Call Saul får vila lite till efter sitt tuffa lopp senast.


Nina var hyfsat glad ändå trots att det blev ganska mager utdelning på Kallerup den här gången.

Men Luolanto fick starta i Kallerup Cup över 460 meter. Det gick inget vidare den här gången och vi kan bara konstatera att han hade en dålig dag. Bommade starten en aning för omväxlings skull, fick sedan gå utanför en konkurrent och tappade fart på det – och till på köpet tappade han balansen i sista sväng och blev sedan trött sista biten.


Han kan förstås bättre än den M3:a som han fick för besväret den här gången.


Vi glömmer och går vidare. Shit happens.


Perissa Bay fick än en gång träna box. Det ser ut att ta längre tid än vi hoppats på, för det gick inte jättebra den här gången heller trots utmärkt hjälp av Tina Gingsjö.


Nina och snygga men lite struliga Perissa Bay.

Snillen spekulerar... Nina får goda råd av Karin Milling.

Men hoppet finns kvar och det är nog värt att vänta på att polletten trillar ner för hon gick ett varv när hon väl kom ut och det gick riktigt fort.


Sedan var det förstås kul att träffa alla goda vänner och bekanta på banan och att se ett par av våra greyhoundvalpar ur FIFA-kullen (Il Divo-Ditzy Doo).


Blidingias Benzema – en maffig kille!

Nu räknar vi ner mot valpning!


67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page