top of page

Svalka i Vombsjön och tävlingspremiär

Uppdaterat: 1 juli 2020

Lite sen rapport men vi var hemma sent i söndags och massor med jobb och familj på måndagen, men här kommer den iaf:-)  


Äntligen hade man med spänning fått vänta på rankinglista och lottning, förberett inför tävling med packad bil och mycket trött tonåring. Och iväg kom vi, och rullade in på Borås Greyhoundpark (där allt fungerade hur bra som helst denna dag och i dessa tider!) med goda tidsmarginaler denna första tävlingsdag. Oj så härligt att vara igång!

Ditzy in action. Foto: Beate Magedin

Vi hade MB Clefairy (Clara) till start i ett lopp som på förhand såg väldigt svårt ut för henne, särskilt med tanke på de lite sämre träningslopp hon gjort på hemmabanan efter sitt löp. Dagen innan fick hon sig ett simträningspass i Vombsjön med sin husse och kanske var det precis vad hon behövde för hon gick ett riktigt bra lopp!

William, Nina och Lone i plurret med Clara, Effie och Lessie. Foto: Inga-Lill Persson
Nina, Clara och Effie i Vombsjön. Foto: Inga-Lill Persson

En fjärdeplats blev resultatet, endast en tiondel från pallplats! Som vanligt startade William henne, han skötte faktiskt hela ruljansen kring henne denna dag, och han var väldigt nöjd med hennes insats!

William och Clara i depån.
Pokemon-syskon med sina ägare. William och Clara längst t h. Foto: Martina Berglund

Ditzy Doo gick som bekant ett fantastiskt fint träningslopp på Cimbria (18.69) tillsammans med Il Divo (finns på film här på hemsidan i ett tidigare inlägg) så därför var det förvånande att hon bromsade in i kurvan, eller det såg ut som en inbromsning, efter att ha tagit ledningen. Efter att ha studerat filmen noga väldigt många gånger och bild för bild så är jag inte längre så bekymrad över själva "inbromsningen" som jag var först. Hade jag visst det jag tror mig veta idag hade hon varit till start på lördag, men man måste som bekant stryka innan måndag kl 12, så det fanns inte mycket tid för funderingar och analysering.


Nu får hon gå ett sololopp iställe på lördag! Så ingen start för henne i helgen som tidigare planerat, och inte heller för Chill'n Chilali som fortfarande dras med lite löptröghet trots att hon passerat valpveckan. Drygt tycker vi och säkert även hon. Hon är förhoppningsvis i form om några veckor och fram tills dess får hon agera sparringpartner till Ditzy.


Så det blir Clara och Effie Trinket som får representera Blidingia Racing kommande helg.


Clara i ett jämnt lopp, klassningsmässigt iaf, och Effie i ett lopp där det såg bra ut på förhand med ett rent klass 5 lopp, men som blev ett klass 4 lopp. Men men, racing är racing! 


Därefter ser det nog lite tunt ut på tävlingsfronten för vår del då vi inte får komma in i Danmark, iaf inte som det ser ut just nu, och det är lite väl långt att resa till Stockholm. Det är verkligen ett annorlunda år, på många sätt. Men vi kämpar på! 

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page