top of page
  • Skribentens bildArtur

Spännande vinter hos Kennel Blidingia

När säsongen nu börjar närma sig sitt slut kan vi avslöja en spännande nyhet hos oss på Kennel Blidingia. Det kommer nämligen - om allt klaffar - att bli första gången vi tar en whippetkull.


Vi planerar nu en parning mellan MB Clefairy och danska topphanen Winsome Yankees Dalton. De har mötts några gånger på banorna under sina karriärer och vi känner att de kommer att passa väldigt bra ihop.


Som en extra krydda blir det riktigt kul med ett nytt skånskt-danskt samarbete.


Målet för Clara den här säsongen var att göra en ny SM-satsning och dessutom få klart med samtliga möjliga elitdiplom. Allt har gått enligt plan.


Hon lyckades pricka formen perfekt och kom upp på prispallen i tik-SM och dessutom tog hon de elittider som behövdes för att få klart med såväl gulddiplomet samt silverdiplomen på kort- och medeldistans.


Årets facit blev 10 starter - 3 segrar - 1 andraplats - 4 tredjeplatser. Troligtvis blir det inga fler starter den här säsongen.


Mer info om parningen i denna annons som dessutom kommer att finnas under fliken "Breeding" här på hemsidan.


Vi återkommer med mer info, men planerad parning är redan i slutet av oktober eftersom hon just i dag börjat löpa, vilket förvisso Divo förvaranat oss om under en veckas tid....


För våra greyhounds återstår några tävlingsdagar. Enligt plan två eller tre i Danmark (Kallerup) samt hemmatävlingarna på Cimbria i början av november.


För att underhålla formen inför Kallruptävlingarna nästa helg blev det träning på Tommarpsbanan i söndags och där gladde vi oss framför allt åt en riktigt stark träning av Louie (Luolanto) som gick utmärkta 18,28, vilket var dagens snabbaste träningstid. Troligtvis blir det Själlandsmästerskapen på sprint härnäst.


Flying Fifi gick också ett utmärkt träningslopp, på 31,42 på medeldistans. Det hade varit en topp 12-tid under vår senaste fulla säsong 2019 och hon såg stark ut hela vägen så det finns gott hopp om fortysatt utveckling.


Inga-Lills veteran Effie Trinket gick en sprintträning och skötte sig bra, hon är pigg och glad och får hänga med till Kallerup i helgen.


Ditzy Doo fick också en sprintträning och det är väl fortfarande oklart om hon hinner hitta formen i tid efter löp för att hinna med att tävla den här säsongen. Men inte helt omöjligt heller. Å andra sidan är det ingen prio för henne, då hon troligtvis ska paras igen framåt sommaren (nästa löp).

Ditzy, Fifi, Clara och Loka på väg ut för dagens lunchrunda.

Nu går vi våra mysiga höstpromenader här i Bonderup och väntar på att startlistorna ska komma till helgens race.

132 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page