• Artur

Spännande parning - och bokslut 2020

Uppdaterat: 30 nov 2020

Först och främst: Målet är nått! Ett av våra huvudmål för säsongen var att visa upp Ditzy Doo som en vinnare och sedan para henne med den otroligt spännande avelshanen Greycraft Lego som storsatsande Kennel Greycraft plockat hem för att förädla den svenska aveln när nu hans tävlingskarriär oturligt fick ett alldeles för tidigt slut.


Det gick strålande. Både att visa upp Ditzys kapacitet och att para med ursnygge Greycraft Lego. Stort tack till Sabina och Erik för det senare.

Greycraft Lego och Ditzy Doo hoppas på valpar i januari.

Nu hoppas vi att allt går bra och det blir valpar igen på Kennel Blidingia i slutet av januari.


Ditzy Doo är som bekant syster till superstar Sweetie Belle och mycket duktiga Fluttershy och Rarity (den senare vann som bekant sin semifinal till Avelsloppet över Son of Trix innan hon tyvärr råkade ut för en oturlig skada, hon var innan dess på pallen i Puppy Derby och Rookie Stakes och missade prispallen endast fyra gånger av 20 i sin alldeles för korta karriär).


Ditzys tiklinje har lämnat stjärnor och storloppsvinnare i varje kull, åtminstone från Coyote och framåt. Och alla sex syskon som startat har vunnit lopp!


Greycraft Legos stamtavla är fantastisk. På fädernet från gammelfarfar Brett Lee (presentation överflödig), farfar Tyrur Big Mike (bla derbytvåa på Irland), pappa Ballymac Matt (derbyvinnare på Irland) och halvbror Ballymac Cooper (derbytrea på Irland)...


På mödernet finns också fantastiska hundar. Inte minst kusin Ballymac Anton som vunnit både St Leger och Gold Cup på Irland 2020!!


Så var då säsongen 2020 över och det är dags att göra bokslut efter ett mycket ovanligt och märkligt kapplöpningsår som förstås hackats sönder en hel del av det eländiga covid-19-viruset. Det stoppade allt tävlande en stor del av vår- och sommar i Sverige och hindrade oss från att tävla i Danmark hela våren och dessutom sista två tävlingarna för säsongen.


Eftersom Cimbria dessutom tvingades ställa in årsfinalen på grund av tekniska problem så sprack alltså tre tänkta tävlingsdagar för oss även i slutet av säsongen.


Ingen av våra greyhounds har gjort fler än åtta starter. Clara (whippet) har visserligen gjort tio, men några av dem tack vare hjälp av klubbkompis Åsa Tapani.

Clara och William efter SM-finalen

Med tanke på det får vi ändå vara nöjda med utfallet. Sex segrar och 17 pallplatser på 37 starter utan att vi haft någon "segerstaplare" den här säsongen efter att Il Divo gått i pension och när vi haft en del skadestrul dessutom. Det är helt okej!


Höjdpunkterna? MB Clefairys fjärdeplats i tik-SM-finalen mot riktigt tuffa whippets. Självklart.


Chill'n Chilali vann två fina segrar i Danmark vilket också var kul - och framför allt kom hon tvåa i EM för tiksprint, efter stjärnan Sweetie Belle men före Fluttershy (båda systrar till Ditzy Doo).


På storloppssidan är förstås en andraplats i EM tillsammans med fjärdeplatsen i tik-SM för whippets säsongens höjdpunkter.


Mycket högt på listan kommer förstås sedan Ditzy Doos seger på topptid på Cimbria. När vi fick tillbaka henne var det osäkert om hon skulle komma till start igen, men det gjorde hon - och förutom segern blev det dessutom ytterligare tre pallplaceringar!


Det är minsann inte bara storloppsvinnare som räknas. När Effie Trinket gjorde sitt livs bästa lopp som nybliven veteran och (äntligen) vann så var inte ett öga torrt. Såna segrar värmer minst lika mycket som att vinna Derby eller Avelslopp.


Annars då?


Flying Fifi har haft kopiöst med otur. En skada i våras förstörde en stor del av säsongen och när hon väl kom igång igen råkade hon ut för sprucken simhud mellan tårna och när hon var redo för comeback igen var säsongen slut. Blott fyra starter blev det men hon hann i varje fall visa lite talang med två andrapris. Bara att hoppas på nästa år i stället.