top of page

Sololicens för Louie - resten regnade bort

Det blev ett blött äventyr från starten på morgonen hemma i Bonderup tills tävlingarna avbröts efter lopp 9 vid 16.00. Regnet föll ner obarmhärtigt, och till sist var det var bara att inse att 3 av 5 hundar som var med i bussen inte skulle få sätta tassarna på banan denna dyngblöta söndag.

Men innan tävlingarna avbröts så hann vi med att ta sololicens på vår yngsta förmåga, Davantis Luolanto. Denna så vanligtvis sjövilda kille plockade fram ett fokus vi inte sett innan. Blickstilla i boxen, snygg start, lite försiktig fart på startrakan (klok hund!) för att sedan öka och sträcka ut lite mer på upploppsrakan. Godkänd och en tid på 18.72, en rejäl sänkning från förra veckans 19.50. 


Det var andra gången från stängd box, vi och hans lillhusse William (som såklart var med och startade honom även i hans sololicens!) är så stolta över honom. Nu blir det vila någon helg sedan ska vi se om vi kan få till en träning där han kan få springa med några andra hundar, för att sedan, med lite tur, ta sin tävlingslicens innan banorna stänger för året!

William och Louie i Alingsås

Vår lilla otursfågel Chill´N Chilali hann också med sitt lopp, men det gick inte så bra denna gången heller. Hon har varit bra med i starten men haft oturen att bli klämd och/eller uttryckt.


Hon är dock pigg, glad, och oskadd, men man hade gärna unnat henne ett lopp utan stök och bök.


Nu får hon stå över tills tävlingarna i Kallerup, så håller vi tummarna för att hon får några bra lopp innan vintervila!


Nina och Chilla defilerar i regnet. Foto: SDA-GHK

MB Clefairy skulle gått ut i ett sprintlopp för här jagas det elittider, så det var ett viktigt lopp. Men regnet satte tyvärr stopp för den möjligheten så nu sätter vi vår förhoppning till ett lopp i Borås kommande helg istället! Och Effie siktar in sig på Kallerup, det blev ju inget lopp för henne heller, hon blev bara blöt i väntan på om det skulle avblåsas eller ej. Inget kul alls!

På tal om Borås, så hoppas vi på ett lopp där för Ditzy. Så får vi se hur det går, hon skulle tränat igår, men hon fick åka tur och retur med endast en kisspaus och inget annat i Alingsås. Inte den bästa uppladdningen, men vad gör man åt vädret liksom?

Övriga hundar då? Hemma så ser såret mellan tårna bättre och bättre ut på Flying Fifi, hon fläkte som bekant upp all simhud mellan tå 3 och 4 vänster bak i loppet på Kallerupbanan sist, med lite tur i läkning så hinner hon nog med en eller två starter innan tävlingsåret är slut!


Och Rarity kan vi väl också nämna, tjejen som genomgick en operation (Flexor Tenotomy- första i Sverige!) för mindre än en vecka sedan är numera haltfri, även på grusvägarna. Jag skulle nästan vilja kalla det ett mirakel. Hunden som blev blockhalt på grus och grusvägar, som höll på att trilla ihop om hon trampade på en sten med sitt vänster fram, går nu med kraftiga och bestämda steg, även på grusväg, och drar och är besvärlig som förr, och ingen hälta. Helt makalöst.


Jag kan varmt rekommendera denna op för de hundar som lider av sitt/sina corn! Litet ingrepp (tre stygn i handleden) och smärtan försvinner nästan omedelbart då trycket på cornet försvinner iom att tån pekar lite utåt och framåt.


Den här fina uppfödarpokalen som vi vann tack vare Cressida för två år sedan gick i år till Kannel Davantis.

Det var väl allt för denna gång! Jo förresten, Avelsloppet! Alla vi här i Bonderup 411, med Divo och Louie i spetsen (och med Akela i sin hundhimmel) hurrar för Kennel Davantis fina dubbel i finalen av Avelsloppet. Och faktum är att 50 % av startfältet var syskon från Kennel Davantis. Grattis än en gång från oss!!

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page