top of page
  • Skribentens bildArtur

SM-hundarna fick en tuff match

Vi har förstås inte bara legat på latsidan efter SM-veckan här på Blidingia Racing. En hel del har faktiskt hänt sedan sist. Vi har till och med varit i väg på en tävling igen :-)


Först och främst har Nina förstås jobbat en hel del nere på Tommarpsbanan, dels för att preppa inför tävlingsdagen 28 augusti men dels har det ju varit träningar några gånger.


Veckan efter SM fick Louie och Fiffi sträcka lite på sig tillsammans på hemmabanan. Fifi behöver mer träning och Louie skulle få prova på att gå medeldistans. Det kommer han nog att behöva träna på några fler gånger, innan han är mogen att göra det på tävling, för även om han bommade starten så lyckades han inte fånga in Fifi, som i sin tur blir allt starkare.

Fifi han före Louie till mål på medeldistans på Cimbria. Foto: Fredrik Lindgårdh.

Ytterligare en vecka senare valde vi att anmäla dem till Borås. Lite nervöst eftersom båda är uppklassade efter SM-veckan men fortfarande ganska orutinerade. Än värre blev det vad gäller oron när vi såg att de skulle ställas mot SM-hundar.


Efter sina tre raka segrar åkte Louie på att möta självaste vinnaren av sprint-SM, Mr Icepaw. Det var ju inte snällt av oss, men så kan det ju bli i racing. Efter loppet var vi desto gladare, då han faktiskt gav Mr Icepaw en tuff match runt hela svängen och bara var slagen med en längd i mål. En riktigt fin prestation som vi är väldigt stolta över. Louie utvecklas vidare och det ska bli spännande att se var coach Nina väljer att anmäla nästa gång.

Louie kom tvåa efter Mr Icepaw. Foto: Max Werdelin

Flying Fifi fick det inte så mycket lättare. Hon åkte på att möta tvåan i tik-SM, Traviata. Men även Fifi har utvecklats starkt. Hon tog ledningen och Traviata tog sig inte förbi förrän alldeles före mållinjen. Ännu en mycket glädjande prestation och andraplats alltså.

...och Fifi kom tvåa efter Traviata. Foto: Max Werdelin

Nästa uppgift för Fifi blir i Danmark, där vi hoppas att det kan bli start i danska mästerskapet i klassen för för danskfödda hundar. Hon är ju uppfödd av Föhns/Sötofte, så det är inte mer än rätt att hon får chansen att tävla i DM. Dessutom längtar vi ju efter att få komma till Kallerup nu när vi fått våra covid-sprutor.


Dagen efter var det träning på Cimbria. Clara fick underhålla formen och gjorde en riktigt bra tid på meldistans.- Nu ska vår whippetstjärna efter tredjeplatsen i tik-SM närmast åka med Lone till Alingsås för att fortsätta jaga elittider, så att vi kan jobba ihop till det där gulddiplomet hon är så väl värd.


Valparna fick förstås också springa lite efter släphare och extra kul att det var en kvartett Netflix-vaplat på plats, en liten valpträff. Förutom Duplo och Bella så var även Say Grace och Kobra Kai där.

Say Grace, Kobra Kai, Bella Ciao och better Call Saul (Duplo).

Nu laddar vi för kommande tävlingar - det är alltid något kul på gång i hundkapplivet.25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page