top of page
  • Skribentens bildArtur

Silverdiplomet hemma för Clara

Dagens stora mål för oss på Borås Greyhound Park var en elittid för MB Clefairy på medeldistans. Hon saknade nämligen en enda av de tio för sitt silverdiplom.

Och det gick vägen enligt plan!


Visst var det ett tufft lopp för Clara. Men det gäller att smida medan järnet är varmt och formen är på topp och man vet aldrig när chansen kommer nästa gång. Så hon fick springa mot tuffe storebror MB Bulbasaur och ett par andra som var svårslagna på papperet - men skötte sig än en gång alldeles utmärkt och var bara slagen med två hundradelar från en plats på prispallen i PRO-loppet över 492 meter.

MB Clefairy gjorde upp om tredjepriset med MB Regulus Black. Två hundradelar saknades. Foto: Max Werdelin

När klassningen kom var det bara att korka upp bubblet. Tionde elittiden på medel. Därmed alla årets mål på plats. Silverdiplom på sprint OCH medeldistans, gulddiplom (20 elittider alla distanser) samt en plats på prispallen i tik-SM.


Nu får vi börja leta mer lämpliga lopp till henne framöver och helst på sprint. Återstår att se vad det kan bli.

William, Nina och Clara mycket nöjda fyror. Foto: Max Werdelin

Flying Fifi fick möta några mer rutinerade och snabba motståndare på sprint i ett graderat lopp och gjorde det än en gång riktigt bra. En rejäl knuff i starten spolierade chanserna på att eventuellt kunna utmana vinnande Avellano, men det kändes ändå som om andrapriset var maxutdelning på förhand och hon gick mycket starkt efter knuffen och noterade faktiskt dagens näst bästa tid på distansen. Det gav en k2-klassning i betyg.


Nu har hon fått ett par lättare race på sprint så nästa gång blir det nog medeldistans igen. Och efter sex (!) andrapris hittills i karriären vore det trevligt om andra segern kan komma snart.


Luolantos lopp är det bara att glömma. Precis före start fick vädergudarna för sig att släppa allt som fanns i molnen rakt över Borås Greyhound Park och det blev en störtskur av sällan skådat slag. Det gillade han rakt inte alls. Dessutom - och kanske just därför - tokbommade han starten, tycket inte att det var särskilt kul att svängen kom så fort på 492 meter, som han startade på i tävlingslopp för första gången, och var egentligen aldrig med i loppet.


Bara att ta nya tag och nästa start blir tveklöst på sprint.

William, Nina och Louie i regnet. Hundkapp är minsann inte bara glitter och glamour... Foto: Max Werdelin

Extra kul att vi fick träffa Ditzy Doos son, vår uppfödning El Profesór på banan! Vilken fantastiskt fin kille han har blivit och vi är så tacksamma för att hans nya ägare tar så fint hand om honom! Det ska bli spännande att följa hans vidare äventyr.

Stilstudie på "professorn" :-D

En professor och hans matte.

Vi fick också en fin bild på syrran Serenity som vi gärna delar med oss av. Från släphareträning på Åkers kanal.

I morgon söndag ska våra egna unghundar Bella Ciao och "Duplo" springa efter släphare hemma på Cimbria. Det ser vi fram emot!


Nästa vecka går turen till Danmark igen och sedan får vi kika i tävlingspropparna och se hur vi ska lägga upp resten av tävlingssäsongen. Lite vila ska de också ha, tävlingshundarna, mellan racen.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page