top of page
  • Skribentens bildArtur

Sextonde elittiden för Clara

Lite blandade känslor var det efter tävlingarna i Alingsås i söndags. Stor glädje över Claras seger förstås, men också lite smolk i bägaren när Chilla blev bortknuffad i kvalet till Svenskt Avelslopp.


MB Clefairy var alltså tillbaka på sprint efter sitt SM-äventyr som gav en fjärdeplacering i SM-finalen och då hade vi förhoppningar om att hon skulle segerstrida igen. Det gjorde hon verkligen! Snabb start som vanligt, men utsvarad på innern runt kurvan. In på upploppet hade vår duktiga whippet emellertid en polett till att lägga i och hon hann först till mållinjen.

Nina, William och Clara överst på pallen igen. Foto: Martina Berglund

Andra segern för säsoongen och den nionde elitklassningen på sprint. Lägg därtill sex på medel och en på lång så har MB Cleafiry redan samlat ihop 16 elittider!


Riktigt bra och William var förstås jätteglad över att få lyfta upp sin hund överst på pallen igen. Och vi fick en vinnare med oss hem :-)


För Chill'n Chilali gick det inte lika bra. Hon kom iväg hyggligt från box, men inte snabbt nog för sedan hjälptes hunden utanför och hunden innanför - mest den innanför som bröt ut i kurvan - åt att försöka göra Chilla till pålägget i en sandwich. Hon blev klämd och knuffad, tappade flera längder och sedan hjälpte det inte att upphämtningen var bra. Det blev en fjärdeplats och därmed missad final i Svenskt Avelslopp.


Racing är racing, inget att göra åt och bara att ta nya tag. Shit happens. Men lite frustrerande ändå då det faktiskt var första gången vi missade att gå vidare efter fyra finaler i det här loppet.


Till sist fick Louie gå ett jobb med stängd box och det skötte han strålande, även om han hade lite svårt att hålla reda på benen i kurvan som ju är lite snävare än de han är van vid från Cimbria och Borås. Men övning ger färdighet och sololicensen börjar närma sig. William, som har utsett Luolanto till sin första greyhound, var mycket belåten.

William och Louie i Alingsås.

Kul också att det gick extra bra för Flying Fifis danska syskon, som tog en dubbelseger i ett av loppen på Alingsås och Il Divo var mycket nöjd när vi talade om för honom att tre av hans småsyskon kvalat in till finalen i Avelsloppet.


Ditzy Doos syster Fluttershy hade lite trafikproblem i sitt lopp men kom upp på pallen som trea.


Nu laddar Nina oom för nästa söndag då turen ånyo går till Alingsås. Ingen final, men väl andra lopp för såväl Chilla som Effie Trinket och MB Clefairy. Ditzy Doo får vila en vecka till, för sedan har hon ett ganska tätt tävlingsprogram, efter det. Och Flying Fifis sår läker fint, men det tar nog ett par veckor till innan hon gör comeback.


Till sist några fina bilder på Chilla, Ditzy och Effie som duktiga fotografen Daniel Storch tog härom veckan på Kallerup.

Ditzy Doo (svart) Foto: Daniel Storch
Chilla t h. Foto: Daniel Storch
Inga-Lill och Effie. Foto: Daniel Storch
Snygg-Effie i närbild. Foto: Daniel Storch

Mot nya äventyr! :-)

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page