top of page
  • Skribentens bildArtur

Seger på elittid för valparnas syrra

I lördags fick de små blivande whippetstjärnorna Cosmo och Drax kolla video när storasyrran Akali (Lova) smällde till och vann på Kallerupbanan. Hon har precis dragit igång sin karriär och ståtar redan med två elitklassningar. En riktig smakstart.


Cosmo och Drax vill ha egna hem.

Svärmor Inga-Lills Akali (Lova) drog till spets, höll den genom kurvan och stack sedan ifrån till sin bästa tid hittills på danska sidan. Trots en fet åskskur mitt i alltihop... Stort grattis till Inga-Lill som verkligen var värd den här segern och fler lär säkert vänta, lilla Lova har ju bara precis börjat sin karriär.


Som de flesta av er vet vid det här laget har Lova småsyskon (halvsyskon) med Joe Black Globe Glass som pappa, och Raceheart's MB Clefairy som mamma.


Clara var ju näst mest meriterade tiken i sin toppkull, efter systern Eevie som vann SM-guld. Själv fick Clara nöja sig med ett SM-brons, men har mött ruskigt tuffa hundar under hela sin karriär och samlat ihop till ett gulddiplom på rundbana. Och i linjerna från Raceheart's finns ju flera Årets Hund-titlar.


Två av valparna, pojkarna på bilden ovan, söker fortfarande sina permanenta hem och har väskorna packade, de är leveransklara och redo och såklart omöjliga att motstå. :-)


Inget fel på kamplusten direkt.... :-D

Det lär dessutom dröja ett bra tag innan vi tar någon whippetkull igen här på kenneln, då vi tycker att det får räcka för Clara nu efter två kullar. Så tveka inte, slå till innan det är för sent.


Nina har telnr 0733-556394.


Inga-Lill och Lova överst på pallen! Foto: KVF

Annars då? Tja, våra greys har fortfarande inte hunnit hitta toppformen igen efter att ha varit borta från tävling av olika skäl. Men Better Call Saul slog ändå till med sen seger i sitt sprintlopp på Kallerup! Det var målfoto visserligen, men en seger är en seger och ”Duplo” höll huvudet före även efter mål så formen är förhoppningsvis i stegrande.


Det var förresten Duplos fjärde seger på sju starter och han har bara missat pallen en gång! Inga dundertider ännu, men han är stor och har dessutom en mindre coursingepisod bakom sig, så vi har inte bråttom.


Nina och Duplo (Better Call Saul) överst på pallen. Foto: KVF

Luolanto har också en bit kvar till toppformen efter sin operation av stenbit i tassen och påföljande konvalecens. Här kan man snacka om kopiös otur eftersom han inledde säsongen med att besegra kanonerna Danish Dynamite och Blinded By Science på deras hemmaplan.


Men sedan kom det alltså bokstavlingen grus i maskineriet. Samtidigt som vi haft löptikar hemma (och valpar) vilket inte direkt hjälpt till vad gäller att bygga upp Louies energireserver.


Men vi är inte oroliga, han kommer snart tillbaka. Det är levande varelser vi sysslar med och det får ta sin tid, man kommer inte tillbaka till vinnarcirkeln från operationsbordet i en handvändning precis.


Nu kom han trea, och lyckades nästan hålla undan för Blinded By Science om andrapriset, fast han saknade det lilla extra trycket även den här gången.


Bara att köra vidare.


Nina, William och Louie på tredjeplatsen. Foto: KVF

Duplos syster Say Grace (Lone Kvistbo tränar) hade otur i sitt lopp i Kallerup och åkte på ett stopp som grusade chanserna till en pallplats. Hon kommer också tillbaka!


När det gäller Perissa Bay så kommer hon allt närmare ett licenslopp. Tränade riktigt fint på Kallerupbanan och ser allt bättre ut. Spännande.


Bella Ciao måste vara den mest otursförföljda hund vi haft någonsin och har väl råkat ut för allt man kan råka ut för som kan stoppa en årsdebut... Men även hon närmar sig nu comeback, tack och lov. Peppar, peppar och så vidare ska man kanske tillägga....


Nästa vecka kör vi på Alingsås. Ses där!

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page