top of page
  • Skribentens bildArtur

Seger för Louie – och fler valpbilder

Uppdaterat: 21 aug. 2022

Valparna växer så det knakar här hemma och det är alltid lika kul att följa utvecklingen. Samtidigt har vi varit i väg och tävlat och fick då med oss en segerrosett hem från Borås.Tanken var egentligen att köra Louie (Luolanto) på 320 meter för första gången i år för att det skulle vara intressant att se hur mycket han sänkt sig tidsmässigt på den distansen. Men nu blev det inget sprintlopp åt honom, utan vi fick nöja oss med att köra en test på 492 meter i stället.


Det gick alldeles utmärkt. Efter en galet snabb split (2,60) -- årets näst snabbaste hittills på banan, efter Bränn Vinns 2,58 -- vann han lekande lätt på 29,26, vilket är årets tredje snabbaste segertid på distansen efter Bränn Vinns 29,04 och Bernies Jakes 29,12.


Ruggigt bra gjort och ett fint formbesked inför hösten efter en månads planerad sommarpaus.


William och hans stjärna Louie. Foto: 7HS
Prisutdelning, t v syns loppets tvåa Kiiro. Foto: 7HS

Det var hans andra M1 och ett av målen för resten av säsongen är att hinna med tre till, även om det är ett ganska skevt meritsystem numera. Var vi ska hitta dem återstår att se, man ska som vanligt ha lite tur med klassningstombolan också efter loppen.


Bella Ciao totalbommade tyvärr starten den här gången vilket ju var risken första gången på elhare och hon sprang sedan och stångades med några konkurrenter i kön vilket kostade mycket kraft och energi. Vi glömmer det loppet helt och går vidare.


Syrran Say Grace gjorde det betydligt bättre och kom på pallen (trea) igen! Framme vid haren var hon dessutom tvåa med mersmak. Hon såg möjligen ut att tveka lite orutinerat i kurvorna och när hon slipat bort det kommer det att bli ännu bättre!


Say Grace med matte/tränare Lone på tredje plats. Foto: 7HS

Brorsan Better Call Saul såg än en gång bra ut, den här gången i sitt allra första träningsheat på 320 meter. Tiden känns ointressant för närvarande, han är stor och alldeles i början av sin uppträning, farten kommer så småningom.


Återstår då vår whippetveteran MB Clefairy som tog sig an snabba rookien och klubbkompisen YM:s Amazon och som väntat inte riktigt kunde matcha henne. Dock gick hon som tvåa i mål en av sina bästa tider på 320 i Borås och visar att formen är fortsatt bra med en K10:a i betyg.


Det var om vi räknat rätt i hastigheten Claras 27:e elitklassning i karriären!


William och Clara längst t v Foto: 7HS

Här hemma fortsätter vi (mest Nina) förstås att jobba med valparna, som nu flyttat till hundhuset och den stora rasthagen, där de lever rövare så det står härliga till och ser ut att stortrivas.


De blir allt större och starkare och får allt tydligare personligheter. Här följer några bilder att njuta av. Fortfarande finns några hanar kvar som söker nya hem. Som vanligt gäller telefonnummer 0733-556394 vid intresse.


"Haaaalllååå mossan, du är tråkig"

Nu tar vi en tävlingsfri helg med träning hemma på Tommarpsbanan – och sedan laddar vi för nya äventyr i Kallerup och på hemmaplan de sista helgerna i augusti.

119 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page