top of page
  • Skribentens bildArtur

Säsongsstarten nära – och valpar på gång

Det har varit en lång och seg vinter – men nu börjar vi så sakteligen se ljuset i tunneln. Kallerup har dragit i gång, vilket är ett säkert vårtecken men för första gången på typ 12 år hade vi ingen hund till start. Det får bli nästa gång.


Perissa Bay och Luolanto hälsade på i Danmark i lördags.

Här hemma i Skåne har det inte gått att träna ännu och vi har heller inte haft möjligheten att dra över till danska sidan för att dra igång hundarna av olika skäl. Så när nu Kallerup VF hade tävlingspremiär följde Nina med med för att träna våra tävlingshundar.


Eller ja, de som snart kan vara redo för start.


Perissa Bay är ju ingen tävlingshund ännu – hon har inte tagit sin licens – men målet är väl att hon ska ha den klar till den eventuella hemmapremiären på Tommarpsbanan i maj.


Perissa och Duplo (Better Call Saul).

Nu fick hon miljö- och boxträning och det ser allt bättre ut för vår "Irlandsimport".


Luolanto och Better Call Saul (Louie och Duplo) fick också springa av sig lite och få ett träningslopp i kroppen. Kanske kan det bli start för dessa två i slutet av april, nästa tävlingsdag på Kallerupbanen alltså.


Bella Ciao då? Hon fick bli hemma den här gången. Hon har nämligen alldeles nyligen avslutat sitt löp och någon tävling är inte aktuell för henne förrän framåt midsommar.


Bella har inga planer på att jaga harar riktigt ännu...

Apropå besöket i Danmark så fick vi ju träffa Benzema (ägd av Kenneth Bendtsen) från vår senaste greyhoundkull och han ser fantastiskt snygg ut.


Det ska bli riktigt kul att få följa hans äventyr framöver.


Kenneth och Benzema till höger.

Här hemma går Blidingias Mo Salah — vår egen valp ur samma kull (Il Divo-Ditzy Doo) och verkar ha helt andra planer än att bli tävlingshund. Framför allt behöver han växa nån centimeter till, så att det inte längre går att krypa in och gömma sig under magen på Duplo....Whippetvalparna efter Clara och Dalton börjar närma sig tävlingsstart. Härom veckan var Inga-Lills Akali (Lova) och Stefan Magnussons Yazuo (Jayce) över på danska sidan och tog sina sololicenser med bravur.


Det ska också bli otroligt spännande att se dem börja tävla i sommar.


Lova (Blidingias Akali) på väg mot sololicens.

Och apropå Clara (MB Clefairy) så är hon nu sedan några veckor tillbaka parad med Joe Black Globe Glass och vi hoppas på fler fina whippetvalpar på kenneln under sommaren.


Som bekant var båda blivande förläldrarna på pallen i Öresundscupens final i oktober förra året så det är riktigt fina racinglinjer bakom de valpar som väntas.


Joe Black passade förresten på att göra bra reklam för sig i samband med Kallerups premiär då han slog till och vann direkt i årsdebuten.


Joe Black på väg mot lördagens seger. Bilden lånad från Rasmus Thomasens Facebook.

Joe Black på pallen!

Och Clara hade för första gången sedan parningen lite svårt med maten i morse, så det är väl ett gott tecken på att något kan vara på gång. :-D


Vid intresse för en valp ur den här kullen så kontakta oss via formuläret här på hemsidan eller ring Nina direkt på 0733-556394.


Här nedan parningsannonsen som vi faktiskt inte haft uppe på hemsidan ännu. Men här kommer den, bättre sent än aldrig. (De är alltså redan parade!)73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page