top of page
  • Skribentens bildArtur

Säsongsstarten börjar närma sig

Man kan knappt tro det när vintervindarna plötsligt viner runt knuten igen med hagel i släptåg, men det är faktiskt så att hundkappsäsongen börjar nära sig allt mer i region syd.


Bortsett från den senaste veckan har vädret varit allt mildare och på Cimbria har medlemmarna redan fått banan i träningsdugligt skick.


I dagar räknat är det när dessa rader skrivs exakt 20 kvar tills Kallerup slår upp portarna på andra sidan Öresundsbron och sedan ytterligare sju tills det är dags för svensk premiär på Tommarpsbanan.


Nu är det faktiskt nära! Härligt!

Bella och Duplo fick ha täcken på i hundgårdarna när vinterkylan plötsligt kom tillbaka - men snart är det vår!

Den här söndagen var det andra gången som medlemmarna tränade lite på banan och vad jag förstår börjar nu även "allmänhetens åkning" närma sig.


Från Blidingia Racing har vi dragit i gång med mestadels handsläpp. Förra veckan fick alla fem som (om allt klaffar) ska tävla i år sträcka på sig ett halvvarv och nu fick dessutom Louie (Luolanto) gå en sprint ur box.


Det gick alldeles utmärkt, förutom att tränaren stod och sov en aning och missade att öppna boxen i rättan tid, så tiden i mål ska nog tas med en nypa salt även om 18,31 ändå får sägas vara helt okej som säsongsförsta och på en nysandad och inte på något sätt tävlingspreparerad bana -- även för en banrekordhållare...


Louie verkar ha mognat lite under vintern och vi hoppas han ska få en bra säsong även 2022.


Våra unghundar Bella och Duplo har en bit kvar, särskilt den senare som inte riktigt vuxit färdigt ännu. Men Bella ser allt bättre ut i sina handsläpp och börjar väl lite grand närma sig boxträning och licenstagning. Återstår att se om hon hinner bli klar till säsongstarten.

Bella Ciao (Greycraft Lego-Ditzy Doo) jagar hare hemma på Tommarpsbanan. Foto: Stefan Magnusson

Flying Fifi är mellan löp och valpvecka och har lite kvar så hon slapp träna i dag, men fick en kurva förra veckan. Hon ska ut igen under påskhelgen och vi räknar (tror jag) med att hon ska vara klar till hemmatävlingarna 7 maj -- eller någon vecka senare på Kallerup.


MB Clefairy har lite överskottskilon kvar att jobba bort innan hon får tävla igen, men framåt sommaren är det tänkt att hon ska få gå nåt veteranlopp.


Annars då? Våra underbara små whippetvalpar har nu lämnat boet allihop utom Lova (Akali) som stannar hos oss och mormor Inga-Lill. Just den här söndagen åkte den sista kvarvarande systern till sin nya familj så Lova får så sakteligen skolas in i resten av flocken i stället. Med mamma Clara och kusin Loka som närmaste lekkamrater.


Det har varit en spännande och rolig vinter med LOL-kullen här hemma och vi är stolta över Claras och Daltons ungar som utvecklats till riktigt trevliga individer och som det ska bli roligt att följa i sina nya miljöer framöver.

Blidingias Akali (Lova) är ensam kvar på kenneln.

Nu återstår att se om det ska bli någon greyhound-kull på kenneln i sommar eller inte. De planerna är inte riktigt spikade ännu. Vi återkommer när vi bestämt oss. Man ska ha tid och ork att träna och tävla lite också...


Det var allt för den här gången! Trevlig påskvecka!

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page