top of page
  • Skribentens bildArtur

Ponnydubbel på Bjerringbro

Uppdaterat: 22 apr. 2019

Ja det var onekligen en intensiv påskhelg på hundfronten, minst sagt. Åtminstone för Nina som åkt runt i dagarna tre, medan jag själv jobbat och delvis hållt ställningarna här hemma.


Men först och främst: Det var minsann skandinavisk tävlingsdebut på Bjerringbrobanan under lördagen och därifrån nåddes vi av den glädjande rapporten att våra ponnyvalpar från My Little Pony-kullen tog en dubbel i loppet de deltog i. Sweetie Belle vann före Fluttershy. Stort grattis till alla inblandade! Vi jublade här på Blidingia-kenneln!Sweetie Belle överst på pallen och Fluttershy på andra plats i Bjerringbro. Foto: Helle Mogensen

Nina inledde påsken med en besök på Cimbria i fredags där det jobbades vidare inför säsongsstarten. På lördagen styrdes kosan till Halmstad där det var whippet race-träning. Vi har bestämt oss för att ta licens på både Clara och Loka Linn (som fått göra comeback den här säsongen, åtminstone så länge hon tycker att det är skoj och fungerar bra i lopp) och med något nybörjarmisstag som undantag så gick det väl ganska bra.


I första racet visste Clara inte riktigt vad det handlade om och busade i stället - men det såg bättre ut i nästa försök.


Våra whippethussar Alex och William var med och tyckte det var kul - och hundarna tyckte det var jätteroligt. Så det lär säkert bli en fortsättning på det äventyret.William och Clara på whippet race-träning.


Alex och Loka Linn på whippet race-träning

Söndagen handlade om träning på Kallerup, som så ofta den här våren i sällskap med Team Scanian Dogs. Våra hundar tränar jättefint ihop och så även den här dagen.


Mest överraskade var vi av Clara som gick ett träningsvarv med W Y Elliot och skulle, trodde vi, max kunna hänga med på startrakan. Men hon höll minsann undan ovanligt länge - motsvarande en hel sprintdistans - innan Elliot tog sig förbi och knep haren till slut. Snacka om träningschock. Så får hon gärna fortsätta under säsongen. Klart är i varje fall att hon definitivt mognat under vintern. Spännande!Härlig bild på Clara som försvarar sig mot W Y Elliot. Foto: Daniel Storch


Kung Divo gick ett varv mot Fridays Bounty och de var helt jämna, men Bounty kunde försvara sitt innerspår och kom först till trasan med en knapp längd tillgodo. Ett alldeles utmärkt träningsjobb.


Chilla & Rally fick träna tillsammans med Trix och bättre sparring får man ju leta länge efter på tiksidan. Lill-Chilla fortsätter att övertyga - hon tog ledningen och gick sedan inte att fånga även om Trix närmade sig hela vägen. Det ska bli jättespännande att se vad minstingen kan göra när det är dags för tävlingsdebut i sin ordinarie klass.Jeanette med de tre tikarna som tränade ihop: Trix, Rally och Chilla.


Alla tre hundarna var jämna till kurvan, men där fick Rally ett stopp och fick därmed finna sig i att bli trea den här gången. Ingen fara med varken form eller inställning dock trots nyss avklarat löp. Sedan ska vi kanske inte förvänta oss stordåd av henne förrän framåt mitten av juni när valpveckan är förbi.


Det var allt för den här gången. Nästa vecka är det tävlingsdax!

Håll gärna en tumme för oss då!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page