top of page
  • Skribentens bildArtur

Perissas licens klar och snabba unghundar

Efter regn kommer solsken heter det ju – och efter sju sorger och 58 bedrövelser den här säsongen fick vi något att glädjas åt i helgen som gick. Perissa Bay tog sin tävlingslicens och så kunde vi räkna in en hel flock unghundar efter Il Divo/Ditzy Doo som tagit sina sololicenser.


Perissa Bay (3) är något efter Say Grace i starten – men tog igen det sedan. Bild: René Rasmussen

Perissa Bay fick hjälp av Say Grace och La Aniara (tack så mycket!) och skötte sig alldeles utmärkt, tillika på alldeles utmärkta 18,13 vilket normalt sett är en K1:a på Cimbria.


Vi får väl se var vi landar när klassningen är klar, men mycket glada är vi över att ha en tävlingshund igen.För våra övriga tävlingshundar är läget oförändrat. Närmast comeback är väl troligtvis Luolanto, men han måste förstås träna lite först och visa att han fungerar som han ska efter sina tåproblem.


Sedan kan det nog tänkas att även Better Call Saul snart kan få komma ut igen. Även Duplo behöver dock en genomkörare. Kanske kan de få det till helgen som kommer.


Mo Salah a k a ”Charlie Brown” (han är nämligen mer brun än svart....) fick springa ur box och skötte sig alldeles utmärkt, men ligger lite efter sina kullkompisar från FIFA-kullen (Il Divo och Ditzy Doo), delvis för att vi haft ont om tid att dra igång honom -- men vi har inte brått heller.


Hans kullsyskon radar emellertid upp sololicenser på löpande band just nu!


På Kallerupbanen visade Benzema (Kenneth Bendtsen) upp sig med att springa runt på 16,89 och syrran Rapinoe (Tina Gingsjö) var en tiondel långsammare: 16,99 – men båda var alltså under 17 på Kallerup, vilket är mycket bra av så unga hundar.


Hemma på Cimbria fick ytterligare tre i kullen sina sololicenser godkända. Snabbast var Miedema (Lone Kvistbo) som gjorde utmärkta 18,97. Viera da Silva (René och Susan Rasmussen) var också bra taggad på 19,28 medan Sawa var lite försiktigare i svängarna och fick nöja sig med 21,76. Det blir såklart snabbare så småningom med mer träning!


Det ska bli extremt spännande att följa deras fortsatta karriärer!


På valpfronten (våra whippetvalpar efter Joe Black och MB Clefairy som ser ruggigt fina ut) finns det faktiskt fortfarande en kvar som vill hitta ett nytt hem. Vi har haft ett par förfrågningar på honom, men än finns han kvar så det gäller att skynda för den som vill ha en superfin ny fyrbent kompis.


Härlig stilstudie på Lova (Akali). Från vår förra whippetkull. Bild: René Rasmussen

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page